RàDe La Terrasse (pop-up)

RàDe La Terrasse (pop-up)
Orangerie de Chandon de Briailles

2 Rue Henri Cyrot, 21420, Savigny-les-Beaune

Een leuk pop-up restaurant in de orangerie en op het terras van wijndomein Chandon de Briailles in Savigny-lès-Beaune. Nog tot eind september 2024.


Vorig jaar hadden Romain Tischenko en Ioulia Gourieva een pop-up restaurant in Beaune. Deze zomer koken ze op Domein Chandon de Briailles in Savigny-lès-Beaune. Een prachtlocatie die eigendom is van een oud en gerenommeerd wijnhuis. Ze mogen er de orangerie en het bijbehorende terras gebruiken.

Romain Tischenko is afkomstig uit Normandië. Hij was in 2010 de winnaar van het eerste seizoen van het Franse Top Chef. Daarna opende hij restaurant Le Galopin in Parijs. Maar hij koos uiteindelijk voor vrijheid boven een eigen restaurant en reist samen met sommelier Ioulia Gourieva door Bourgondië als RàDe (restaurant à Demeure, ofwel restaurant aan huis). Ze verzorgen dus maaltijden bij particulieren thuis. In de zomermaanden runnen ze een pop-up restaurant.

Vier jaar geleden verhuisden ze naar Bourgondië. Volgens Romain vanwege de goede wijn, de mooie producten en het prachtige landschap. Hij vindt het leuk om nieuwe projecten te starten en een tijdje te laten draaien om daarna weer iets anders op te zetten. Deze zomer is het Ràde La Terrasse in Savigny-lès-Beaune. Van woensdag tot en met zondag zijn ze open voor lunch en diner. Op maandag enkel voor het diner.

Het concept is eenvoudig: er wordt één menu geserveerd dat dagelijks wisselt. Het lunchmenu kost € 25 per persoon en het diner € 65. Romain speelt graag met kleuren, texturen, sappen en de gaarheid van de gerechten. Hij werkt met lokale en seizoensgebonden producten uit de omgeving van Beaune. Ioulia selecteert de wijnen die bij zijn gerechten passen. Ze zoekt de bijzondere wijnen van kleine wijnbouwers die op een verantwoorde wijze omgaan met hun grond.

De gasten van RàDe mogen ook een kijkje nemen in de mooie Franse tuin van de graaf en gravin Aymard-Claude de Nicolay die hier wonen. Het verblijf is al sinds 1934 in bezit van de familie die een gerenommeerd wijnhuis heeft dat jaarlijks zo’n 50.000 flessen wijn produceert en naar landen over de hele wereld exporteert.