Aux sources de l’Yonne

Aux sources de l’Yonne
Josje Lageweg-Baas

Anverse, 58370, Glux-en-Glenne

Onze accommodatie bevindt zich in het zuiden van de Morvan en is zeer aantrekkelijk voor mensen die van rust en natuur houden. Er zijn uitgebreide wandelmogelijkheden.


Ik ben ruim 20 jaar geleden naar Frankrijk verhuisd en hier de chambres d’hôtes / camping begonnen. Nog iedere dag geniet ik van de natuur, de stilte en de wandel- en fiets mogelijkheden. 

Naast het ontvangen van gasten ben ik gids in Bibracte, met name voor Nederlandstalige toeristen.

Pim van Lint is sinds 10 jaar mijn partner en werkt met mij samen. Hij zorgt voor de camping en het eten (bakt o.a. brood voor de gasten).

De chambres d’hôtes heeft 4 kamers. Daarvan zijn er 3 voorzien van eigen sanitair en voor de andere kamer maakt men gebruik van het gezamenlijk sanitair. De kamers zijn zoveel mogelijk in de stijl van de streek ingericht, met in elke kamer een thema afkomstig uit de geschiedenis van de Morvan.

Het ontbijt wordt geserveerd in onze woonkamer en bevat diverse zelfgemaakte producten (brood, jam, yoghurt).

Naast het huis is het campingterrein. Een kleine camping met maximaal 10 plaatsen. Elke plek heeft elektriciteit. Van die 10 plaatsen zijn er 6 geschikt voor caravans of kleine campers.

Het sanitair van de camping bevindt zich in een voormalige kelder van het huis. Het is de afgelopen 2 jaar geheel opgeknapt.

In een andere voormalige kelder hebben we een gastenkeuken gemaakt. Deze is zeer compleet en beschikbaar voor al onze gasten zonder aanvullende kosten.

Op het terrein is een zwembad (circa 50m2, niet verwarmd).

Rondom het huis en de terreinen vindt u prachtige natuur in de vorm van bergen, bos en weilanden. Geen steden of grote dorpen. Alleen Glux-en-Glenne ligt 2 km bij ons vandaan. Daar is een bar / restaurant.