Au bord du Canal

Au bord du Canal
Cobie Lagerburg
5 route de Crugey, la Repe, 21320, Vandenesse en Auxois

Huis, met uitzicht op het kasteel van Chateauneuf en Auxois, aan de ‘voie verte’ langs het kanaal. Met label ‘accueil vélo' voor fietsers. Op 6 minuten van A6 voor wie op doorreis is naar het zuiden. 


Wij werken al sinds lange tijd in het toerisme. Na jarenlang een hotelschip te hebben gerund, doen we het nu wat rustiger aan. We ontvangen graag gasten. Verder vinden we het fijn om onze ervaring van ons leven in Frankrijk te delen, goede adressen te delen en informatie te geven over leuke activiteiten die worden aangeboden in de directe omgeving.

Ons huis ‘Au Bord du Canal’ staat langs het kanaal van Bourgogne. Het heeft een prachtig uitzicht op het kasteel van Chateauneuf-en-Auxois. Dit dorpje, hoog op de heuvel, is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

Aan de andere kant van het kanaal bevindt zich ‘La voie verte’, een speciaal aangelegd fietspad langs het kanaal : 212 km comfortabel en veilig fietsen over dit groene pad en leidt langs of door dorpjes en een stad als Dijon.

De kamers zijn licht, zijn ruim en comfortabel en zijn gedecoreerd met het thema Bourgogne, kanaal en schepen. Alle kamers hebben een naam van een bestaand schip. Alle kamers hebben ook aansluitend een badkamer met douche, wc en een wasbak op meubel. De bedden zijn comfortabel, 180x 200 m.

De tweepersoons kamers ‘Lily’ (17 m2), ‘Toiler’ (14 m2) en ‘Elektra’ (17m2) hebben een uitzicht op het kanaal en de weilanden. De familiekamer is op twee niveaus en heeft een kamer van 18 m2 met een twee persoons bed en een kamer erboven van 15 m2 met twee eenpersoons bedden.

Op verzoek, voor aankomst, kunnen we de tweepersoons bedden van 180x200m opmaken als twee aparte bedden van 90x200m.

Als het weer het toelaat, serveren we het ontbijt buiten, op het terras, met uitzicht op het kanaal.

Voor uw gemak is er een plateau de courtoisie met elektrische waterketel op de kamer. Er is een goede internet verbinding.

Bezoek het kasteel van Commarin, het dorpje op de heuvel Chateauneuf en Auxois en veel meer.