Villa Mortaise Gîtes

Villa Mortaise Gîtes
Bregieta en Nick Stoop
31, Route de Saulieu, 71540, Lucenay-L’Evêque

Maison de maître met een grote ommuurde tuin en bijgebouwen uit de 19e eeuw, waaronder twee gîtes, gerenoveerd naar hedendaagse normen. Centraal gelegen in de Morvan.


Beleef de Bourgogne vanuit Villa Mortaise Gîtes: een maison de maître met een grote ommuurde tuin en bijgebouwen uit de 19e eeuw, waaronder twee gîtes (Clématite en Anémone), gerenoveerd naar hedendaagse normen.

De twee gîtes (Clématite en Anémone) liggen ieder aan een andere zijde van het terrein en zijn het hele jaar beschikbaar voor de gasten.

Vanwege de goede bereikbaarheid en centrale ligging in de Morvan vormt Villa Mortaise Gîtes een goede uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten, alsmede tourritten, b.v. met de motor of oldtimer, o.a. Autun, Saulieu, Chalon-sur Saône, Dijon en Beaune bieden culturele en gastronomische hoogtepunten voor een leuke daguitstap.

Bregieta en Nick zijn de Nederlandse eigenaren van Villa Mortaise Gîtes. 

Na bijna 30 jaar in Vlaanderen te hebben gewoond, gebruiken we het Maison de Maître uit de 19e eeuw in de zomer als vakantieverblijf, samen met Nelson de Engelse Springer spaniël. 

Villa Mortaise Gîtes omvat een Maison de Maître, een aantal (bij)gebouwen, een zwembad en een prachtige tuin van ongeveer 33 are. 

Het terrein is vlak, kent een gevarieerde begroeiing en is ommuurd tot 1.80 hoogte. Al met al een omgeving waarin u heerlijk tot rust kan komen na een dagje wandelen, fietsen of rondtoeren.

Het dorp Lucenay-L'Évêque ligt aan de rand van het natuurreservaat Morvan. Het gezellige dorp heeft onder andere een supermarkt, apotheek, bistro en kapsalon. Villa Mortaise Gîtes is goed bereikbaar en ligt aan de D980.

De bewoners van de gîtes hebben een eigen ingang tot het terrein en parkeren is eenvoudig. De elektrische fietsen kunnen binnen de muren worden gestald/opgeladen.

Gîte Clématite

De gîte Clématite heeft een woonkamer/keuken met vaatvasser, één slaapverdieping met 4 bedden 80x200, smart TV met WIFI voor streaming/casting, grote badruimte met wastafel, douche en bad, aparte WC, tuinmeubels en BBQ.

Gîte Anémone

De gîte Anémone heeft twee aparte ruimten, een woonkamer met keuken en een grote slaapkamer (2 persoons bed 160x200) met en-suite badkamer met wastafel, WC en douche. De slaapkamer heeft ook een vide. Er is een smart TV voor streaming/ casting, tuinmeubels en BBQ. In overleg is ook een tweede slaapkamer met en-suite badkamer is beschikbaar.