Notre Echelle

Notre Echelle
Jan Houterman

99 Rue de Chateau, 58110, Alluy

Twee gîtes voor wie wil genieten van rust, natuur, water en de gezelligheid van nabijgelegen dorpjes en haventjes. Ideaal voor fietsers en wandelaars. Manege op 2 minuten afstand.


Mijn naam is Jan Houterman. Van oorsprong ben ik timmerman. 

Na de val van een ladder, vandaar de naam Notre Echelle, onze ladder, heb ik met mijn vrouw Merel besloten mijn droom te verwezenlijken, het verbouwen van een huis in Frankrijk tot een Gite! 

We spreken Nederlands, Engels en Frans.

In de omgeving van Notre Echelle vindt u rust, natuur, water en de gezelligheid van de zeer nabij gelegen dorpjes en haventjes langs het Canal de Nivernais. Ideaal voor fietsers, wandelaars en liefhebbers van al het lekkers van de streek. Een manege is op 2 minuten afstand van het huis vinden.

Behalve Notre Echelle is er inmiddels ook een tweede gîte: Notre Echelle Deux. Beide vakantiehuizen staan naast elkaar en hebben samen een capaciteit voor maximaal 9 personen.

De omheinde tuin van zo’n 207 m2 heeft twee terrassen waar u onder andere heerlijk kunt BBQ’en. De tuin rond het vakantiehuis en de naastgelegen boerderij, de woning van de eigenaren, is ook voor u toegankelijk. Dat geldt eveneens voor de boomgaard waar u onder één van de appel-of perenbomen verkoeling kunt vinden . Het zwembad is naar verwachting in mei 2024 af!

Notre Echelle

Dit huis is onder andere voorzien van een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer met inloop (regen)douche en nieuw, apart, toilet. Alle op de begane grond te vinden. Verder heeft het huis een nieuwe keuken met alle attributen om een heerlijk avondje ‘thuis’ koken met al het heerlijks uit de Bourgogne mogelijk maken.

Notre Echelle is geschikt voor 4 tot 5 personen. Op de begane grond bevindt zich een ruime woon/slaapkamer. Een comfortabel tweepersoonsbed op de begane grond, prettig voor hen die wat minder ter been zijn, met daarbij een slaapbank die in één klik tot een extra slaapplaats om te toveren is. Daarnaast een Smart TV waarop u uw favoriete eigen programma’s kunt streamen.

Via een makkelijke trap komt u op de eerste etage in een zeer sfeervolle ruime slaapkamer waar een fijn tweepersoonsbed met extra dik matras staat. Ook is er een airco-unit voor de hele warme dagen en een zitje waar u rustig even tot uzelf kunt komen.

Notre Echelle Deux

Het tweede huis heeft een opgeknapte keuken met fornuis, oven, magnetron, afzuigkap en koelkast. Een Nespresso machine en waterkoker ontbreken natuurlijk niet. En evenmin de attributen die een heerlijk avondje 'thuis' koken met al het heerlijks uit de Bourgogne mogelijk maken. 

De eethoek, afkomstig uit de oude boerderij is opgeknapt en staat in een sfeervolle kamer naast de keuken. In de badkamer kunt u een heerlijk bad nemen in het opgeknapte Franse zitbad, of een douche nemen in de nieuwe douchecabine. 

Het huis is geschikt voor 4 personen en alle kamers zijn op de begane grond. In de ruime slaapkamer met comfortabel bed treft u een Smart TV aan waarop u uw favoriete programma's kunt streamen. De tweede slaapkamer heeft twee vaste kasten en een gezellig zithoekje.