15 december 2022

Heerlijke beelden uit Bourgondië in de Nederlandse bioscopen

In Isenay, een dorpje in het zuiden van de Morvan, werd afgelopen zomer de speelfilm Fijn Weekend opgenomen. Zo’n decor staat garant natuurlijk voor prachtige beelden van Bourgondië.

De film gaat over een hechte vriendengroep die in Bourgondië bijeenkomt voor een herdenkingsweekend om hun overleden vriend te eren. Maar als de weduwe onverwachts haar nieuwe liefde aan de groep introduceert, groeit het weekend uit tot een rollercoaster aan emoties waarin de onderlinge verhoudingen volledig op scherp komen te staan.

Het is een film over liefde, vriendschap en rouw. Regisseur Jon Karthaus verklaart dat is geprobeerd om een mooi, hilarisch, romantisch en eerlijk verhaal neer te zetten. De cast bestaat uit Jon Karthaus, Carolien Karthaus-Spoor, Kay Greidanus, Sarah Chronis, Steef de Bot, Aus Greidanus Sr. en Lisa Zweerman.

Fijn Weekend, aangekondigd als “de feelgood film van 2023”, opent op 18 januari het nieuwe Nederlandse filmjaar. De bioscopen organiseren dan de grootste nieuwjaarsborrel van Nederland en trakteren die dag alle bezoekers aan Fijn Weekend op een glas bubbels. Volgens producent Daan van den Nouweland moet het een vaste traditie worden om het nieuwe filmjaar proostend in te luiden met een nieuwe film van Nederlandse bodem.