Moulin de Maupoy

Moulin de Maupoy
Jente en Anne
6 Route de Maupoy, 71710, Saint-Symphorien-de-Marmagne

Een oude (graan)molen waar plek is voor eenieder die houdt van rust, ruimte en het Bourgondische leven.


Wij, Jente, Anne, Hannah en Samuel en poes Manky niet te vergeten, zijn een enthousiast en gastvrij gezin en vinden gezelligheid heel belangrijk.

In April 2023 zijn wij verhuisd naar Saint -Symphorien-de-Marmagne om onze langgekoesterde droom waar te maken. Anne werkt als huisarts in een Etang-sur-Arroux en Jente neemt de Chambre d’hôtes voor zijn rekening. Hannah en Samuel, zij gaan naar de lokale dorpsschool in Broye.

Dit alles beleven we als een voorrecht en een droom die uitkomt. Niet alleen een ander land, ook een andere (niet altijd even makkelijke) taal en zelfs ook wel een andere cultuur zo mogen (be)leven, maken ons nu al een rijker mens.

Komt u met ons genieten van de rust, ruimte en vrijheid en al dat meer wat de prachtige Bourgogne hier te bieden heeft.

Moulin de Maupoy heeft op dit moment vier kamers, verdeeld over twee verdiepingen van de oude molen. Alle kamers zijn voorzien van 2-persoons bedden, eigen badkamer en apart toilet en een eigen zitje.

Op de begane grond is een gemeenschappelijke ruimte waar wij het ontbijt serveren en waar men tevens heerlijk kan genieten van een glaasje wijn, een goed boek of gewoon even niets. Bij mooi weer serveren wij het ontbijt aan de lange tafel op onze binnenplaats.

Onze grote tuin biedt meerdere zitjes waar men kan genieten van de mooie vergezichten, de rust en ruimte en de fantastische natuur.

In het hoogseizoen bieden wij twee maal per week een Table d’hôtes aan (in overleg), daarnaast zijn er in de nabije omgeving meerdere restaurantjes waar men heerlijk kan eten.

In de directe omgeving van Moulin de Maupoy kunt u heerlijk wandelen en genieten van de prachtige natuur, of een bezoek van het nabij gelegen stadje Autun, waar de vrijdagmarkt een heerlijkheid aan lokale producten biedt.

Wandelingen met de prachtige uitzichten van Uchon en Mont de Beuvray, mogelijkheid van kanoën op de Arroux, of het bezoeken van een lokale jaarmarkt in een dorpje in de buurt.

Het prachtige hospice van Beaune is ook zeker de moeite waard. Of de abdij van Cluny. En, niet te vergeten, een bezoek aan een wijnhuis: de wijnvelden van de Côtes du Couchois, Côtes Chalonnaise en Hautes-Côtes de Beaune zijn vlakbij.

Kortom, wees dus meer dan welkom in onze voormalige molen.