Maison Medard (gastronomisch)

Maison Medard (gastronomisch)
19, Place des Tilleuls, 18240, Boulleret

Net buiten Bourgondië, aan de overkant van de Loire en vlakbij de wijngaarden van de Sancerrois, ligt Maison Medard dat één Michelin ster heeft.


In 2014 openden Julien en Delphine Medard op het dorpsplein van Boulleret hun restaurant l’Ardoise du Marché. Na jarenlang elders in Frankrijk te hebben gewerkt, keerde de chef-kok terug naar zijn geboortestreek waar zijn hart ligt.

Zijn stijl is authentiek, verfijnd en levendig en werd in 2021 bekroond met een Michelin ster. Deze onderscheiding was reden voor het echtpaar om, zowel in de keuken als in de eetzaal, hun filosofie verder door te voeren. Zo ontstond in 2022 Maison Medard. In dat jaar won Julien ook de titel Meesterkok.

Met Maison Medard willen ze hun restaurant nog steviger verankeren in de streek en hun inzet voor duurzame gastronomie verder versterken. Ze laten zich leiden door hun respect voor de natuur, voor al wat er leeft, en voor de mensen die cultiveren, verbouwen en produceren.

Julien en Delphine hebben bovendien een passie voor wijn. Hun restaurant ligt vlakbij de beroemde Sancerre wijngaarden en in een gebied met de oudste landbouwgronden van Frankrijk. De wijnbouwers, tuinders, bakkers, fokkers en producenten inspireren de chef-kok tot het creëren van eerlijke en subtiele smaken. Dankzij het zero-waste beleid wordt er niets weggegooid.

De ambiance van de eetzaal sluit aan bij de stijl van de keuken: pure ruimtes met een schijnbare eenvoud. De sfeer is warm en gezellig. Delphine zorgt dat de bediening onberispelijk is. Zo komen de prachtige gerechten van Julien volledig tot hun recht.