Maison L’Hirondelle

Maison L’Hirondelle
Marielle Dusee en Ron Anbergen
Route de Ciez 35, 58220, Couloutre

Kleinschalige accommodatie. Aantrekkelijk voor mensen op doorreis en voor iedereen die van rust houdt. Niet geschikt voor gezinnen met kinderen.

Gîte voor 2 personen, een Fermette voor 4 personen en een Chambre d’hote voor 2 personen; kleinschalig en aantrekkelijk voor mensen op doorreis en voor mensen die van rust houden. Niet geschikt voor kinderen. Huisdieren zijn niet welkom, in een enkel geval is dit in overleg wel bespreekbaar. 

De accommodaties liggen op een terrein van pakweg 4500 m2.De Gîte en Fermette beschikken over een tuin en terras. Er is een vrije parkeerplaats bij het huis. De chambre d’hote ligt op de 1e etage en is via een vaste trap bereikbaar. In de chambre d’hote is een wastafel, een douche en een ruim bed aanwezig.

Wij zijn vanaf 2017 actief met het verhuren van onze accommodatie. Ron (60 jaar) komt uit het wetenschappelijk onderzoek fruitteelt, landschapsinrichting uit Nederland. Mariëlle komt uit de huisartsenpraktijk. Wij zijn opgegroeid uit het oosten van het land, te weten Almelo en Hengelo (Ov). We hebben in 2009 deze accommodatie gekocht, en toen was het een redelijke ‘bouwval”.

Na jaren van opknappen, verbeteren, inrichten, tuinonderhoud en vormgeving met hulp van een Franse aannemer en eigen vrienden en kennissen, zijn we gestart met verhuren vanaf 2016. We spreken indien nodig de talen Duits, Frans, Engels.

Onze accommodatie ligt aan de rand van een hameau, een klein verstild gehucht op het Franse platteland in de Nièvre, departement in de Bourgogne-France Comte. 

Het is een weinig toeristisch gebied met wel een aantal zeer aardig trekpleisters in de buurt. De Loire-wijnen , de Chablis -streek en de Sancerre liggen binnen bereik, maar ook Guedelon op pakweg 25 km is een aanrader. 

Wij verhuren voornamelijk aan mensen die van rust houden en het is ook het meest geschikt voor korte verblijven. Wij serveren indien gewenst een ontbijt en eventueel ook een eenvoudige maaltijd.

In de Gîte en de Fermette is een houtkachel aanwezig, zowel in de keuken als in de kamer. De bedden zijn 2 persoons en ruim.

We zijn altijd bereikbaar voor gasten, omdat we zelf ook woonachtig zijn op deze locatie.