Maison Le Garochet

Maison Le Garochet
Stijn en Marlot
132 Chemin de Bel air, Le Garochet, 71160, Digoin

Plek, geschikt voor alle leeftijden. Voor wie kan genieten van een rustige plek en authenticiteit. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op ons domein van 4 hectare.


Wij zijn Stijn en Marlot, een Belg en Nederlandse. In 2019 lieten we Brussel achter ons om onze droom op te bouwen in Frankrijk, Bourgondië. We zijn alle twee heel handig, dus we verbouwden zelf onze 2 gîtes en maakten ons zwembad.

Stijn kan je vooral in de moestuin en de serre vinden, we hebben dus best een uitgebreid assortiment aan heerlijke zelfgekweekte groentjes. Een andere passie van Stijn is houtbewerking. Zo hebben wij veel zelfgemaakte meubels voor onze gasten.

Marlot is een echte doe-het-zelver. Metselen, elektriciteitswerken, grondwerken met de kraan, zwembaden zetten,… Maar ze is ook ontwerpster van haar eigen lederen tassen.

Voorts helpen we Nederlandstalige mensen graag verder bij het verhuizen naar Frankrijk en het beheren van hun woning.

Wij hebben 2 gîtes die gerenoveerd werden met behoud van de authentieke elementen, maar die alle comfort bevatten.

De gîte ‘Le Tilleul’ is voor max 5 personen en was vroeger een ‘maison de garde’, een huisje waar de concierge in woonde.

De gîte ‘L’écurie’ is voor max 6 personen en was vroeger de koeienstal.

Beide gîtes hebben hun eigen privé-terras en kijken uit over de vallei van de Loire.

Ons mooie zwembad is toegankelijk voor onze gasten en biedt een heerlijke verfrissing tijdens de warme zomermaanden.

De afgelopen jaren hebben wij honderden planten, struiken en bomen geplant op ons domein van 4 hectare. Wij hebben zowel bos, als weides, een vijver, een ravijn en fruitboomgaarden. Het is daarom niet verwonderlijk dat er ontzettend veel soorten vogels nestelen op ons domein.

U kan heerlijk picknicken in ons bos, terwijl onze kippen u vergezellen. U kan een kijkje nemen bij onze moestuin of frisbee gooien met onze hond Vic.

Wij hebben een klein winkeltje voor onze gasten met de confituur van Marlot, onze heerlijke eitjes, honing van de buurman, een mooie collectie wijnen en verfrissende drankjes.

Hebt u geen zin om zelf het ontbijt te voorzien, dan kunnen wij zorgen voor een heerlijk ontbijtmandje dat ’s morgens voor u klaarstaat. Wij geloven in ‘de korte keten’, dus onze ontbijtmandjes zullen gevuld zijn met lekkers van ons domein, aangevuld met eerlijke producten van onze lokale boeren.

Voorts is onze regio ideaal om prachtige wandelingen en fietstochten te maken. Wij hebben uitgestippelde routes voor onze gasten liggen.

Kortom, houdt u van rust, natuur, een unieke tuin en een authentieke omgeving, dan bent u bij Maison Le Garochet op het juiste adres. Wij heten u alvast van harte welkom!