Maison Bouleau Blanc

Maison Bouleau Blanc
Nathan en Karin van der Leij

1501 Route de la Vaudelle, Mouniot, 58290, Sermages

Een fijne plek voor wie houdt van het bourgondische leven, rust en ruimte. Met aan de achterzijde van het huis een magisch mooi panoramisch uitzicht op een prachtig stukje Morvan.


Karin van der Leij

Kleurrijke verbinder – natuurmens – met een passievol geloof in de schoonheid en kracht van puur, eerlijk en authentiek! 

Daarom als een blok gevallen voor de het mooie natuurpark De Morvan en de Bourgogne. 

Ik gun het iedereen van harte om vanuit Maison Bouleau Blanc te genieten in en van de natuur, de stilte en de rust en al het andere prachtige wat de Bourgogne te bieden heeft.

Een fijne plek voor toeristen die houden van het bourgondische leven, rust, ruimte en een weids uitzicht. Maison Bouleau Blanc, met voor het huis zijn naamgever een bouleau blanc (witte berk) heeft aan de achterzijde een magisch mooi panoramisch uitzicht op een prachtig stukje Morvan.

Maison Bouleau Blanc is een voormalige boerderij die dateert uit 1870. Het huis is gelegen in het gehucht (hameau) Mouniot in de gemeente Sermages vlakbij Moulins-Engilbert. Het ligt op zo’n 320 meter hoogte, in het prachtige natuurpark ‘de Morvan’. De monumentale schuur is vastgebouwd aan het huis. In de loop der jaren is het huis verschillende keren gemoderniseerd; alle moderne gemakken zijn toegevoegd maar het monumentale karakter en de sfeer zijn behouden gebleven. 

Vanaf het grote terras en vanuit de tuin kun je de hele dag van de rust en het magisch mooie uizicht genieten. In het vakantiehuis is het heerlijk slapen én wakker worden; de Morvan kent geen snelwegen en alhoewel het huis aan een kruispunt ligt, komt er bijna geen verkeer langs. De rust en stilte worden dan ook zelden verstoord. Ook is er geen ‘lichtvervuiling’ en is het ’s nachts gewoon ‘natuurlijk’ donker. En wakker word je met slechts het geluid van fluitende vogeltjes en de zachtjes grazende Charolais koeien van de buurman…

Winkels, supermarkten, tankstations, bakkertjes, banken, restaurantjes terrasjes kun je vinden in Moulins Engilbert op circa 5 minuten rijden en in de wat grotere plaats Chateau Chinon op circa 15 minuten rijden.

In het huis ligt een gastenboek met bezienswaardigheden in de omtrek, goede restaurants en adressen waar je lokale producten en lekkere wijnen kunt kopen.

Leuke dorpen zijn Luzy, Larochemillay, Glux-en-Glenne, Vezelay, Saint Père & Pierre-Perthuis, Avallon, Corbigny. Wat grotere steden ‘in de buurt’ die het waard zijn om te bezoeken zijn onder andere Nevers, Beaune, Autun en Dijon.