LunchBox (vegetarisch)

LunchBox (vegetarisch)
23, Rue Maufoux, 21200, Beaune

Een Ayurvedisch buffetrestaurant in het centrum van Beaune om vegetarisch te eten in Frans-Indiase sferen.


Beaune heeft een Ayurvedisch restaurant waar men in Frans-Indiase sfeer vegetarisch kan eten. Het is gevestigd in het oude centrum van de stad, achter de beroemde hospices. De boeddha achter het raam verraadt het adres. De eetzaal is niet groot, maar ’s zomers kan er ook op de binnenplaats worden gegeten.

Een Indiase chef-kok kookt er onder toezicht van een voedingsdeskundige. Doel is om, met gezond en lekker eten, de lichaamsenergieën in evenwicht te brengen. Het draait immers om de harmonie tussen lichaam en geest en goede voeding kan daaraan bijdragen.

De maaltijden worden in buffetvorm aangeboden. In een koelkast, aan het einde van de eetzaal, staan de huisgemaakte Indiase voorgerechten en toetjes. Daaruit kiezen de gasten een samosa, beignet of ander voorgerecht dat in de keuken wordt afgebakken en wordt uitgeserveerd. Daarna nemen ze een “thali”, een tinnen bord met compartimenten, om zichzelf te bedienen aan het buffet met groenten, linzen, rijst, en sausjes. Sommige zijn heel licht gekruid, andere wat sterker. Voor het toetje kiezen ze weer iets lekkers uit de grote koelkast.

Het Ayurvedisch restaurant werd in 2022 geopend als aanvulling op de holistische spa Marie de Bourgogne waar tevens Ayurvedische kuren worden aangeboden. De LunchBox maakt deel uit van Le Cep, een luxe hotel. 

Zie voor de openingstijden de website. Anders dan de naam doet vermoeden, kan er bij de LunchBox, op een aantal dagen in de week, ook worden gedineerd. Een eigen lunchtrommeltje vullen en het eten meenemen, is ook mogelijk.