Louis Bouillot

Louis Bouillot
2, Rue de la Berchère, 21700, Nuits-Saint-Georges

Genieten van heerlijke Cremants in de prachtige art-nouveau serre van dit 18e-eeuwse pand. 


In Nuits-Saint-Georges, het gebied waar de mooiste rode wijnen van Frankrijk worden geproduceerd, richt het wijnhuis Louis Bouillot zich volledig op Crémants de Bourgogne. Het werd in 1877 opgericht door Jean-Bouillot. Zijn oudste zoon, Louis, legde zich met passie toe op mousserende wijnen.

Louis werkte vooral aan het proces om de wijn te laten mousseren en aan de selectie van de basiswijnen. Hij was ook degene die na de terugval door de Eerste, en later de Tweede Wereldoorlog, de zaken weer tot bloei wist te brengen. Zijn zoon Henri volgde hem op. Na diens overlijden, ging het bedrijf echter achteruit totdat het in 1997 werd overgenomen door de, eveneens uit Nuits-Saint-Georges afkomstige, familie Boisset.

De familie Boisset slaagde erin om de Crémants van Louis Bouillot opnieuw op de kaart te zetten. Het bedrijf heeft wijngaarden in het noorden van Bourgondië, namelijk in de Châtillonais waar veel Crémant wordt geproduceerd, maar ook in Côte de Nuits, de Côte de Beaune en in de Couchois.

Het wijnhuis is gevestigd in een mooi pand uit de 18e eeuw met gekleurde dakpannen in de stijl van de regio. In 2021 is, na een renovatie, het nieuwe wijncentrum opengegaan waar bezoekers worden verwelkomd. In de prachtige serre, in art-nouveau stijl, worden proeverijen gehouden. Gasten kunnen daarbij kiezen uit vier verschillende thema’s.

Daarnaast is er een parcours met licht en geluid (Engelstalig) uitgezet dat de bezoekers in 25 minuten meeneemt van de druivenstokken naar de glazen met Crémant. Aan de orde komen de geschiedenis van het wijnhuis, de wijngaarden, het proces om wijn te maken, de assemblage, het ontstaan van de luchtbelletjes, en de emotie. Aan het einde van het parcours is het mogelijk om te proeven.

Zie voor actuele toegangstijden en prijzen de website van Louis Bouillot.

La Verrière de Louis Bouillot
La Verrière de Louis Bouillot