Loiseau du Morvan (bistronomisch)

Loiseau du Morvan (bistronomisch)
Avenue Bernard Loiseau, 21210, Saulieu

Een bistro, tegenover het beroemde restaurant La Côte d'Or van Bernard Loiseau, waar de sfeer informeler is en de maaltijden eenvoudiger zijn. 


Het beroemdste restaurant van Bourgondië is waarschijnlijk La Côte d’Or, dat z’n reputatie dankt aan de legendarische topkok Bernard Loiseau en beschikt over twee Michelin sterren. Wie over de Route Nationale door Saulieu rijdt, kan de gele façade haast niet over het hoofd zien.

Aan de overkant van de Route Nationale is de Bistrot Loiseau du Morvan gevestigd. Die moet voor iedereen toegankelijk zijn. De sfeer is er informeler en de maaltijden zijn eenvoudiger dan in La Côte d’Or. Het motto van Loiseau du Morvan is “de eenvoud van smaak”.

Dit restaurant maakt deel uit van de 17e-eeuwse Tour d’Auxois die werd gebouwd op de stadswallen uit de 13e eeuw en behoorde tot de bijgebouwen van een voormalig Ursulinenklooster. Ooit was hier, langs de Romeinse weg van Autun naar Auxerre, ook een koetsiersherberg.

Het is een karaktervolle, authentieke plek. De ronde restaurantzaal biedt een 360-graden zicht op de bosrijke tuin en de façade van La Côte d’Or. De tegelvloer en het houtwerk van de bistro zijn typisch Bourgondisch. Dat geldt ook voor de gerechten die er worden geserveerd.

Er wordt gekookt met verse, lokale producten. Op de kaart staan Bourgondische klassiekers zoals Oeufs en Meurette en gevogelte Gaston Gérard. Net als in de bistro’s van Loiseau in Beaune en Besançon is er een eikenhouten oenothèque zodat allerlei wijnen per glas kunnen worden besteld. De dessertwagen biedt nagerechten die zijn gemaakt door de banketbakkerij van de Côte d’Or.

Zie voor exacte openingstijden en menu’s de website van het restaurant.

Foto's: @Jonathan Thevenet