Loiseau des Ducs (gastronomisch)

Loiseau des Ducs (gastronomisch)
3, Rue Vauban, 21000, Dijon

Restaurant met één Michelin ster dat de elegantie van Bourgondië tot uiting wil brengen.


Middenin de oude binnenstad van Dijon, ooit de zetel van de hertogen van Bourgondië, werd in 2013 restaurant Loiseau des Ducs geopend. In 2014 kreeg het een Michelin ster.

Loiseau des Ducs wil de elegantie van Bourgondië tot uiting brengen. Het is gevestigd in Hôtel de Talmay, een monumentaal herenhuis uit de 16e eeuw. Vanaf het terras hebben de gasten een schitterend uitzicht op het voormalige paleis van de hertogen.

Het restaurant is vernoemd naar de legendarische chef-kok Bernard Loiseau die een restaurant had in Saulieu en in 2003 overleed. Zijn weduwe heeft het bedrijf voortgezet en uitgebouwd tot de Groupe Bernard Loiseau met restaurants in meerdere plaatsen.

In Dijon heeft sinds 2022 chef-kok Jean-Bruno Gosse de leiding over de keuken. Daar wordt gekookt in de stijl van Bernard Loiseau met een eigentijds tintje. Gasten mogen eerlijke smaken, mooie sauzen, en respect voor de producten verwachten.

Een glas wijn dat perfect bij de gerechten past, is altijd voorhanden: door een ingenieuze vinotheek kan de sommelier maar liefst 40 verschillende wijnen per glas aanbieden.