Domaine Langlois

Domaine Langlois

17 Route de Cosne, 58200, Pougny (Coteaux du Giennois)

Deze familie maakt, behalve Pouilly-Fumé en Coteaux du Giennois wijnen waarmee ze medailles winnen, ook een heerlijke crème de cassis.


Dit wijnhuis werd in 1950 gesticht als een nevenactiviteit binnen het boerenbedrijf van Frédéric Langlois. In 1996 besloot zijn kleinzoon Michel, samen met echtgenote Catherine, om zich volledig te richten op de wijnbouw. Dat doen ze met veel passie. Tegenwoordig worden ze daarbij ook geholpen door hun drie zonen.

Ambachtelijkheid en authenticiteit staan bij de familie Langlois voorop. De wijngaarden worden met respect voor de natuur onderhouden en vanaf 2019 wordt er gewerkt aan de overstap naar biologische landbouw.

In 1996 startte het echtpaar in de Centre-Loire met 0,2 hectaren aan wijngaarden. Inmiddels is Domaine Langlois 17 hectaren groot. De frisse Sauvignon Blanc druiven en de verfijnde Pinot Noir druiven worden verwerkt tot wijnen met appellation Pouilly-Fumé en Coteaux du Giennois die op concoursen zilveren en gouden medailles in de wacht slepen. Daarnaast verbouwt de familie Langlois ook Gamay en Chardonnay druiven.

De familie beschikt tevens over 2 hectaren cassisplanten waarvan een overheerlijke cassislikeur wordt gemaakt; met een scheutje van deze likeur verandert een simpel bolletje vanille-ijs in een delicatesse.

Het is mogelijk om als particulier direct wijn te kopen bij Domaine Langlois. Door de week is de cave zowel ’s ochtends als ’s middags open. Op zaterdag enkel de ochtend. Zie voor de actuele openingstijden de website. Voor de cave zijn, in een educatieve minituin, de verschillende druivenrassen geplant. Ook staan er enkele cassisstruiken.