Deux Ponts - glutenvrij en lactosevrij (Nederlandstalig)

L‘Atelier de Conserves Voilà!
Deux Ponts - glutenvrij en lactosevrij (Nederlandstalig)
1. Route de Vézelay, 89450, Pierre Perthuis

Prima glutenvrije en lactosevrije maaltijden, geserveerd in een weckpot.


Het Frans-Nederlandse echtpaar Philippe en Marianne Bariteau runde 25 jaar hotel-restaurant Les Deux Ponts in Pierre Perthuis. Na alle lockdowns en een schreeuwend gebrek aan personeel sloten ze in 2021 hun hotel en bouwden ze hun keuken om voor een gloednieuw concept: L’Atelier de Conserves Voilà!

Philippe, een verdienstelijke kok die eerder een plekje in de Michelin Gids wist te behalen, ging op cursus om te leren hoe op een professionele wijze te conserveren. Hij ontwikkelde een reeks smaakvolle maaltijden om in te maken. Bijzonder is dat ze volledig glutenvrij, lactosevrij, en palmolievrij zijn. Bovendien zijn ze allemaal ambachtelijk gemaakt, gezond, lang houdbaar en van een prima restaurantkwaliteit. 

De maaltijden in weckpotten zijn onder andere bedoeld voor collega’s van andere restaurants die zo op een vlotte manier een goed bord eten kunnen serveren aan gasten met een allergie voor gluten en/of lactose. Het aanbod bestaat uit drie gangen. Er zijn terrines en tartinades als voorgerecht, groenten en allerlei soorten vlees als hoofdgerecht (kip, rund, eend, kalf, lam, varken), en chocolade- en fruitdesserts om af te sluiten. Verder maakt de kok gezinspotten met vlees en sauzen. 

Ook particulieren kunnen de weckpotten direct bij Les Deux Ponts kopen; om mee te nemen en thuis te eten of om ter plekke – opgewarmd – te nuttigen. De gerechten worden, met een drankje, geserveerd op het grote terras. Hoewel borden beschikbaar zijn, vinden de meeste gasten het gezelliger om direct uit de weckpotten te eten.

Vanaf het begin is er veel animo voor het nieuwe concept van Les Deux Ponts. Het conservenatelier ligt bovenaan het pad naar de bruggen van Pierre Perthuis die door veel wandelaars worden bezocht. De omgeving van Vézelay is zeer dun bezaaid met restaurants: Les Deux Ponts is één van de weinige plekken in de buurt van Vézelay waar mensen rond lunchtijd terecht kunnen voor een hapje en een drankje of een warme maaltijd. 

Sinds 2023 is het hotel weer open. 's Avonds kookt Philippe voor zijn hotelgasten. Meestal zijn er dan (op reservering) ook nog enkele tafeltjes vrij voor andere gasten. 

Les Deux Ponts / Voilà Conserves is tot eind september dagelijks van 12.00 tot 15.00 uur geopend. In de winter alleen op afspraak. Zie de website voor exacte openingstijden en het aanbod aan maaltijden.