Le Restaurant du Château (bistronomisch)

Le Restaurant du Château (bistronomisch)
2120 Route de Saint-Sernin, 71200, Saint-Sernin-du-Bois

Authenticiteit en traditie gecombineerd met moderniteit en lichtheid. Dat geldt zowel voor de ambiance als de gerechten.


Le Restaurant du Château, tegenover het meer van Saint-Sernin-du-Bois, ligt langs een doorgaande weg (D138). Het is gevestigd in een voormalige priorij uit de 13e eeuw die tevens dienst doet als gemeentehuis en postkantoor.

De gasten worden ontvangen in de hypermoderne uitbouw van Corten staal uit 2019 en bij mooi weer op het terras dat door een haag van lavendel en perovskia wordt afgescheiden van de weg.

De keuken bevindt zich binnen de oude priorijmuren. Hier kookt chef-kok Laurent Bouthenet. Het design van zijn restaurant sluit aan bij de stijl van zijn gerechten. Hij streeft ernaar om authenticiteit en traditie te combineren met moderniteit en lichtheid.

Passend bij deze tijd, werkt hij met verse lokale producten van het seizoen. De chef-kok wil zijn gasten verwennen met eerlijke, verfijnde, smaakvolle gerechten. Zijn vrouw Nadège is verantwoordelijk voor de bediening.