Le Puits du Bonheur

Le Puits du Bonheur
Heleen Dierdorp en Rob Stout

12 Route du Puits, 58370, Le Puits, Villapourçon

De oude school van Le Puits is een heerlijke plek voor natuurliefhebbers. Kies voor actief: wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen of vissen, of pak een boek, een kaasje en/of een glaasje!

Bijzonderheden: 

Oude school van Le Puits.


Wij, twee Nederlandse vijftigers, vinden het heerlijk om de rust van de Morvan te combineren met de wereldse Randstad.

In 2018 hebben we de oude school van Le Puits gekocht die we stukje bij beetje verfraaien. De schitterende omgeving blijft ons boeien. 

Als we niet klussen dan wandelen we graag, of zitten we in de tuin met een boek. 

In Nederland is Rob werkzaam in de ICT en Heleen is freelance communicatieadviseur.

Er is een heerlijk zelfstandig appartement voor je/jullie beschikbaar in de oude school. Alle comfort is aanwezig, zonder opsmuk. 

De natuur is de grootste attractie hier in de Morvan. Direct vanuit de school wandel of mountainbike je zo het bos in. Of je klapt een tuinstoel uit, bezoekt een stadje of rijdt naar een museum. Als gast van ons dorp mag je gratis gebruik maken van het zwembad(je) van Villapourçon (op 5 km). 

Bovenin het robuuste schoolgebouw hebben wij onze eigen plek. Als je aankomt zijn we er om je te ontvangen en wegwijs te maken, daarna heb je alle rust en privacy. Op de begane grond komen twee appartementen. Een ervan – rechter voordeur op de foto – is klaar om met twee personen in te vertoeven. 

Het is erg rustig in en om de school en 's nachts ongekend donker (sterrenkijker mee?). Het is dus ook een uitstekende plek om je een weekje af te zonderen en ongestoord je projectplan, scriptie of boek af te ronden.

Regionaal park de Morvan is een groene oase. Ons dorpje Le Puits is een gehucht met zo'n 20 huizen. Als directe buren hebben we twee paarden en weiland met koeien. Huizen liggen op een paar honderd meter. 

Het zuiden van de Morvan is groener en hoger dan het noorden. Tijdens een wandel-, fiets- of autotochtje raak je keer op keer betoverd door de overweldigend mooie doorkijkjes en uitzichten. In het voorjaar en de zomer is de natuur een mooie lappendeken van verschillende groentinten met heggetjes en overhangende wilde bloemen. In het najaar leidt je pad langs schitterende herfstkleuren en over een tapijt van vruchten en noten. 

Winkels en cafétjes vind je op een kwartier rijden. Een aanrader is Bibracte, de Keltische nederzetting die tegenwoordig een museum en onderzoeksinstituut is (7 km van ons). Leuke dorpen zijn Luzy, Larochemillay, Moulin-Engilbert, Chateau-Chinon, Glux-en-Glenne. De grotere steden in de buurt zijn Autun, Nevers en Dijon.