Parc Le Pal

Parc Le Pal
Parc Le Pal
Saint-Pourçain-sur-Besbre, 03290, Dompierre-sur-Bresbe

Met 31 attracties en zo’n 1.000 dieren, in een groene omgeving, is dit één van de vijf meest bezochte Franse parken.


Net buiten Bourgondië, aan de andere kant van de Loire, is op een terrein van 50 hectaren een groot pretpark gebouwd: Le Pal. Met 31 attracties en 1.000 dieren valt er voor alle leeftijden heel wat te beleven en te ontdekken. Le Pal behoort tot de vijf meest bezochte parken in Frankrijk.

Een ouderwetse zweefmolen of draaimolen, een betoverd bos, een avonturentreintje, een piratenboot, een achtbaan van 1 kilometer die tot de langste van Frankrijk behoort, een 30 meter hoge watercoaster… De attracties in dit park zijn gevarieerd: de één is rustig, de ander sensationeel. Daardoor is er voor elk wat wils. Ze staan niet te dicht op elkaar zodat men, onderweg van de ene naar de andere attractie, ook kan genieten van een wandelingetje door de natuur.

De dieren leven in een omgeving die is aangepast aan hun behoeften. Doordat ze de ruimte hebben, is er soms wat geduld nodig om ze te kunnen observeren. Tijgers die een bad nemen, leeuwen bovenop een 4WD, een kudde slenterende olifanten, behendige gibbons op hoge boomtakken, zonnebadende alligatoren op een strandje, of nijlpaarden die siësta houden onder een palmboom op een eilandje… U kunt ze in het park allemaal tegenkomen. Op vaste tijden is ook te zien hoe de gibbons, de pinguïns en de nijlpaarden worden gevoerd.

Zie voor de actuele openingstijden en toegangsprijzen de website van het park.