Hoewel er bij Le Moulin Tala ook vleesgerechten op de kaart staan, is het bij uitstek een adres om verse forel uit de Morvan te proeven. Er wordt vis gekweekt en sportvissers gooien er graag een hengeltje uit.
De plek is genoemd naar de oude molen bij het grote witte gebouw aan de rand van het water. Ooit werd daar graan gemalen. De molen werkt echter niet meer en het gebouw is in gebruik als woonhuis.
Aan de overkant van het water, in het houten chalet met het terras, schuiven de sportvissers rond lunchtijd aan voor een degelijke warme maaltijd zonder poespas. Ook niet-vissers zijn er van harte welkom. Vooraf reserveren wordt, zeker in vakantieperiodes, aangeraden.
Het familiebedrijf Le Moulin Tala bestaat al sinds 1993. De viskwekerij, ten zuiden van het stuwmeer van Chaumeçon, omvat een oppervlak van drie hectaren en de vijvers worden gevoed door het riviertje Le Chalaux.
Liefhebbers kunnen er met natuurlijk aas vissen op forellen van circa 30 centimeter of op grotere exemplaren (35 tot 60 centimeter). Tevens wordt gelegenheid geboden voor vliegvissen (karpers). Hengels en aas zijn eventueel beschikbaar en een visvergunning is hier niet nodig.
De forellen van Le Moulin Tala kunnen tussen de middag ter plekke worden gegeten, maar het is ook mogelijk om ze mee te nemen en thuis, op de camping of in het vakantiehuis te bereiden; zelf gevangen in één van de vijvers of gekocht in het houten chalet.
In het hoogseizoen is Le Moulin Tala dagelijks open en daarbuiten van woensdag tot en met zondag. Zie de website voor de exacte openingstijden en de tarieven.