Le Mediéval (bistronomisch)

Le Mediéval (bistronomisch)
Place de la Halle, 21320, Mont-Saint-Jean

Het prachtige middeleeuwse dorpje en de keuken van restaurant Le Médiéval zijn twee goede redenen voor een bezoek aan Mont-Saint-Jean.


Het kleine middeleeuwse dorpje Mont-Saint-Jean, gelegen op een heuvel tussen de Morvan en de Auxois, is nog niet ontdekt door grote groepen toeristen.

Het is echter de moeite waard om dit plaatsje te bezoeken voor een wandeling door de schilderachtige straatjes met de huizen uit de 15e en 16e eeuw, de ronde duiventillen, het 12e-eeuws kasteel (dat in privébezit is), de wasplaatsen, het oude ziekenhuis uit 13e eeuw en het mooie uitzicht over de omgeving.

Nog een goede reden voor een bezoekje aan Mont-Saint-Jean is om lekker uit eten te gaan. Op een klein pleintje in het dorp heeft chef-kok Franck Wittmann zijn restaurant Le Médiéval. Hij mag het Euro-Toques label voeren, dat door Bocuse is opgezet als kwaliteitsgarantie.

Franck Wittemann is geboren in de Auxois en belooft zijn gasten een originele keuken: bij hem ontdekken ze de Bourgondische gastronomie met een vleugje creativiteit. Die belofte komt hij na. Hij verrast met smaakvolle, verse, huisgemaakte gerechten.

Bij mooi weer wordt het eten buiten op het terras geserveerd. Eén van de dames in de bediening is Nederlandstalig.