Le Grand Chêne

Le Grand Chêne
Marie Christine van Kempen

La Pierre Couverte, 89190, Courgenay

Logeren op het Franse platteland bij de bewoonster die hier is opgegroeid. Voor iedereen die rust zoekt en graag vertoeft in een echt Frans huishouden waar ook Nederlands wordt gesproken. 

Bijzonderheden: 

Logis chez l'habitant: logeren bij de bewoonster.


Zodra je de motor van je auto uitzet en je oren aan de stilte gewend zijn, voel je je hier thuis- als je de rust zoekt van het Franse platteland. En het wordt nog fijner als je het leuk vindt om in een Frans huishouden te vertoeven waar je met Nederlands ook nog uit de voeten kan, en als je je graag laat verwennen door de gastvrouw.

Marie Christine, gastvrouw, is hier geboren en opgegroeid en kent dus de bossen, landerijen en culturele mogelijkheden van de omgeving. Ze is graag gastvrouw en houdt van lekker koken. Ze heeft ook een flink aantal jaren in het buitenland gewoond en gewerkt i.v.m. haar zangcarrière, en houdt erg van muziek.

Terugkeren in het huis van haar jeugd en mensen ontvangen is nu waar ze erg van kan genieten, naast het leven in de stilte van het platteland. Marie Christine spreekt Frans, maar ook nog genoeg Nederlands en Duits om goed te kunnen converseren.

Sophie is haar Nederlandse achternicht, die de publiciteit en contact met Nederlandse klanten onderhoudt, en zelf ook héél graag en meerdere keren per jaar naar le Grand Chêne komt.

Een fijne plek om de vakantie te beginnen en de drukte van het dagelijks leven snel te vergeten. Heel gunstig gelegen, 10 km van de A5 tussen Parijs en Troyes. 

Je verblijft in een oud cottage, en logeert bij Marie Christine. Voor veel gasten is het contact met de gastvrouw een van de dingen die het verblijf zo speciaal maakt. Er is huiselijkheid, alhoewel je je zeker ook vrij kan voelen om de rust en privacy te zoeken die u verlangt. Je wenst nu net geen moderne 3 sterren accommodatie, maar iets authentieks. 

Het landhuis staat 5 km buiten het dorp, en is onderdeel van de Ferme La Pierre Couverte, het akkerbouwbedrijf dat de vader van Marie Christine heeft opgebouwd. In de wijde omgeving is alleen maar bos en akkerland. De nachten zijn donker en doordringend stil, tenzij er een uil in een boom is neergestreken, of een ree in het bos ‘blaft’. Wakker worden betekent vogelzang, soms laat zelfs de wielewaal zich horen, en zien.

Het leven in de dorpen is eenvoudig, je komt hier weinig toeristen tegen. Wel zijn er op 15 tot 30 autominuten afstand interessante culturele mogelijkheden.

Le Maquis de Vareilles: een gezellig kunst-curiosa-muziekcafé waar je eenvoudig kunt eten tijdens een live concert ( jazz, Franse chansons, blues, klassiek) alleen in het weekend, reserveren is nodig. www.lemaquisdevareilles.fr

Het middeleeuwse stadje Provins, het museum met beelden van kunstenares Camille Claudel ( muse van August Rodin) in Nogent sur Seine, en in de zomer zwemmen in de directe omgeving: Etang de Paisy- Cosdon. De gastvrouw heeft alle informatie, en verder op deze site (www.BourgondieToerist.nl) onder Departement Yonne.