Le Garde Champêtre (bistronomisch)

Le Garde Champêtre (bistronomisch)
Route des Riceys, 10250, Gyé-sur-Seine

Dit restaurant, gevestigd in een voormalig treindepot, ligt net buiten Bourgondië. Maar het is te leuk om over te slaan als u in het noorden van de Côte-d'Or bent.


Le Garde Champêtre (de veldwachter) ligt een paar kilometer buiten Bourgondië, net over de grens met de Champagnestreek. Dit restaurant is echter te leuk om niet te bezoeken als u in het noorden van de Côte-d’Or bent.

Het is vernoemd naar monsieur Droze, de laatste veldwachter van het plaatsje Gyé-sur-Seine. Hij leeft in dit dorp voort als een gedenkwaardige man die trachtte de sociale interactie en gemeenschapszin te bevorderen. Met het restaurant wordt hetzelfde beoogd. Zo zijn bijvoorbeeld de speeltuin en de jeu de boules baan voor iedereen beschikbaar.

Restaurant La Garde Champêtre is gevestigd in een voormalig treindepot, naast het oude stationnetje van Gyé-sur-Seine. De eetzaal is prachtig met z’n 7 meter hoge plafond en de grote, hoge vensters die veel licht doorlaten. De enorme haard is onderdeel van de open keuken. ‘s zomers kunnen de gasten eten op het terras met uitzicht over de heuvels.

Het restaurant is onderdeel van een 1 hectare grote biologische boerderij. Het is leuk om voor of na de maaltijd een kijkje te nemen in de enorme moestuin, tussen parkeerterrein en restaurant. Het eten wordt bij Le Garde Champêtre uiteraard bereid met verse producten uit eigen tuin.

De chefs zijn altijd op zoek naar de beste ingrediënten. Ze willen de smaak ervan op een natuurlijke wijze maximaliseren. Van tierelantijntjes en modieuze smaakprikkels op het bord houden ze niet. Hun streven is om puur, lekker en gezond eten te serveren tegen een schappelijke prijs. En daar slagen ze uitstekend in.