Le Clos Domange

Le Clos Domange
Luc en Ann De Cloedt – Dhondt
308, Montée de la Poye, 71960, Igé

Wilt u zalig niets doen, een avontuurlijke tocht maken, pittoreske dorpen bekijken, monumentale abdijen of chateaus bezichtigen, een stadstrip maken? Hier bent u aan het juiste adres. 


We zijn 10 jaar geleden met dit Bourgondisch avontuur begonnen. De levenslust, de mooie natuur, de wijn, het lekkere eten en de boeiende kunsthistorie trok ons enorm aan in dit prachtige Zuid-Bourgondië. We willen in onze Chambres d'hôtes een welkome sfeer van rust, genot en plezier creëren. We ontvangen graag gasten, en willen dat iedereen zich thuis voelt. We houden van tuinieren, lekker koken, mooie chateau's, abdijen, dorpjes en marktjes. We geven graag uitleg bij al wat er hier te bezoeken en te genieten is.

Houdt u van rustig genieten van mooie natuur, heerlijke maaltijden, lekkere wijnen? Zalig niets doen bij het zwembad? In de zon of onder de platanen met een boekje? Kijkt u uit naar een avontuurlijke tocht langs heuvelachtige wijngaarden, bossen of een rivier? Te voet, per fiets, te paard of met een ezeltje? Houdt u van pittoreske dorpen met kleine rommelmarktjes? Bezoekt u graag een monumentale abdij? Of een middeleeuws chateau met prachtige parken, en een wijnproeverij als toetje? Pikt u op doorreis graag een cultuurhistorische stadstrip mee? Dan bent u hier absoluut aan het juiste adres!

Le Clos Domange is een prachtig oud wijndomein met een mooie binnenkoer vanwaar u toegang heeft tot het hoofdhuis en de 2 grote schuren aan beide kanten begrensd door de 2 oude torens.

Onze gasten logeren sfeervol in authentieke stijl en met het nodige comfort. Telkens geniet u van het prachtig uitzicht op de heuvels en op de typische Franse dorpshuizen.

We beschikken standaard over 2 kamers met dubbel bed, en 3 gezinskamers (3 à 5 personen die te reserveren zijn als Chambres d' hôtes met ontbijt inbegrepen. In elke kamer kan een babybed en/of enkel bed worden toegevoegd.

Er is 1 appartement 'Bourgogne' (4 à 6 personen : maakt deel uit van het hoofdhuis) en 1 ruim vakantiehuis (4 à 6 personen / in één van de torens) ; beide met ingerichte keuken en living, een aparte badkamer en 1 aparte slaapkamer. Het vakantiehuis kan in combinatie met kamer La Tourette verhuurd worden voor een groep van 8 à 10 personen.

We hebben een gezellig kampeerterrein met 5 kampeerplaatsen.

Op ons prachtig domein kunt u genieten van de vele gezellige terrasjes, een fantastisch verwarmd zwembad en daarnaast een jacuzzi. We hebben een grote toegankelijke tuin met bloemen, rozenstruiken, fruitbomen, wijnranken met diverse druivensoorten, en een groentetuin. Er is een klimparcours met glijbaan en schommels voor de kinderen. Er is ook een speelschuur met diverse binnenspelen, tafelvoetbal en pingpong.

Iedereen kan zich inschrijven voor het avondmaal of het ontbijt dat rijkelijk gevuld is met alles wat de Bourgogne ons te bieden heeft. We maken graag zelf confituur, gelei, compote, yoghurt en andere lekkernijen en gebruiken in onze keuken maximaal de (bio)producten van onze lokale wijnhuizen, boerderijen en kleinhandel.