Le Chat Noir

Le Chat Noir
Mathijs en Alexandra
5 Route du Maquis Bernard, Savelot, 58230, Ouroux-en-Morvan

Gîte in een gehuchtje op de beboste heuvels midden in de Morvan. Ideaal als je de natuur in wilt, en/of lekker tot rust wilt komen in een comfortabel huis met tuin en terrasjes.


We zijn in 2016 neergestreken in de Morvan om een simpeler leven te gaan leiden. 

De keuze voor de Morvan is een natuurlijk gevolg van onze liefde voor (wandelen in) de natuur. 

Onze wetenschappelijke achtergrond komt goed van pas bij verbouwen van onze eigen groentes en het verwerken ervan bijvoorbeeld door middel van fermentatie. 

We genieten van de rust maar ook de lokale gemeenschap, de natuur in en om onze tuin, en de bijzondere sterrenhemel, en delen dat graag met onze gasten.

In ‘Le Chat Noir” vindt u een vakantiehuis midden in de rust en ruimte van de Morvan. De gite ligt naast ons huis in het kleine gehuchtje Savelot, bij Ouroux-en-Morvan. 

De Morvan ligt op zo’n acht uur rijden van Nederland en heeft een lekker klimaat en schone lucht. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen of fietstochten door de groene heuvels en weilanden. Of om de culturele en culinaire genoegens van de Morvan te verkennen, en om lekker te relaxen in de tuin of op het terras.

“Le Chat Noir” heeft een aantal terrasjes zodat je altijd in de zon of schaduw kan zitten, en twee houtkachels om lekker warm voor te zitten als het koud is. De gezellige woonkamer heeft een hangmatstoel en spelletjestafel, een tweepersoons slaapkamer en twee slaapkamers voor kinderen of een extra gast. De keuken is van alle gemakken voorzien. Er is een douche of een lui bad om zonder zorgen in te liggen; het water wordt door de zon opgewarmd. Een carport voor de auto en een afsluitbare garage voor eventuele stoere fietsen zijn handig bij slechter weer. In de aangelegen gym kan je roeien, cross-trainen, rennen of fietsen.

In het hoogseizoen verhuren wij de gite van zaterdag tot zaterdag, voor 500 euro per week plus 50 euro schoonmaakkosten per boeking. Buiten het hoogseizoen is de prijs 400 euro per week, en kan er in overleg ook voor andere periodes dan een week worden geboekt. Huisdieren zijn niet toegestaan.