Le Charlemagne (gastronomisch)

Le Charlemagne (gastronomisch)
1, Route des Vergelesses, 21420, Pernand-Vergelesses

Restaurant met één Michelin ster in het hart van de wijngaarden van Pernand-Vergelesses.


Restaurant Charlemagne is vernoemd naar Karel de Grote die in de middeleeuwen wijnstokken liet planten op de heuvel van Corton.

Dit restaurant wordt sinds januari 2024 geleid door de jonge chef-kok Rudy Villien. Hij werkte er al een aantal jaren als souschef, samen met de bekroonde chef-kok Laurent Peugeot. Die nam in 2024, na 24 jaar, afscheid. In 2006 had hij met Le Charlemagne een Michelin ster behaald om hem in 2018 te verliezen en in 2020 weer terug te winnen.

Rudy Villien kookt vanuit dezelfde filosofie als zijn voorganger: gastronomisch en duurzaam. Exclusief voor het restaurant, kan hij de chef-kok beschikken over een eigen moestuin van 2000 m2. De groenten, fruit, kruiden en bloemen waarmee hij werkt, komen hier vandaan. Daarnaast wordt er, voor de andere ingrediënten, samengewerkt met lokale producenten.

Gevoelig voor energieën, creatief en gedisciplineerd, streeft Rudy Villien naar verfijnde, creatieve en gedurfde gerechten waarvan de smaken uitstekend met elkaar in balans zijn. Zijn partner Léa Matéos heeft de leiding over de eetzaal; een rustige, lichte, warme en eigentijdse ruimte met wijds uitzicht over de beroemde wijngaarden van de streek.

Verder beschikt het restaurant over een appartement voor 2 tot 8 personen, eveneens met uitzicht op de wijngaarden en op de heuvel van Corton.