Le Champ Radis

Le Champ Radis
Erica Albrecht
1, Le Champ Radis, 58800, Marigny-sur-Yonne

Fijne stilteplek, omgeven door bossen en weiden, langs het Canal du Nivernais en aan de rand van de Morvan. Ook leuk voor groepen om samen meerdere huisjes te huren.

Bijzonderheden: 

Verhuur gîtes/Table d'hôtes. Eén van de huisjes is aangepast voor rolstoelgebruik. 


Fijne groene stilteplek omgeven door bossen en weidelandschap en langs het Canal du Nivernais, één van de mooiste kanalen van Europa. Onthaasten, wandelen, fietsen en de groene long van midden France ontdekken want Le Champ Radis ligt net op de rand van natuurpark Morvan met de vijf prachtige meren. Ook leuk voor groepen, families- vrienden die samen meerdere huisjes huren.

Geboren in Vlaanderens mooie stad Brugge. Maar als schippersdochter heb ik daar nooit gewoond…. Ik zeg vaak dat ik van overal & nergens ben. Als kind zat ik van net géén 6 jaar tot 17,5 jaar op de schippersschool in Brussel, côté Flamande. Daarna ben ik gaan studeren in Gent en heb ik daar het leven verder gezet. Enkele jaren gevaren “bunkering” en daarna ging ik in de zorgsector werken. 

Ik ben ook een trotse mama van drie zonen. Toen de twee oudsten volop in hun studies zaten, de ene in Hasselt op kot en nummer twee op de Maritieme zeevaartschool in Oostende, koos ik in 2016 voor een ander leven. Ik emigreerde met hun kleine broertje dat toen 3,5 jaar was naar de glooiende Bourgogne en startte er mijn kleine onderneming. 

Geen impulsief ik-vertrek-verhaal, maar weloverwogen en berekend want ik had tenslotte toch de verantwoordelijkheid voor brood & spijs voor drie kids. Ondertussen kijk ik nog steeds enthousiast uit naar mijn achtste saison touristique.

Vier basic vakantiehuisjes, waarvan er één is aangepast voor rolstoelgebruik, met genoeg comfort voor een aangenaam verblijf. 

Het is vooral het buitenleven dat hier de grote troef is. Binnen is het gezellig. Geen tv of prularia zodat ouders niet vaak tegen de kindjes hoeven te zeggen dat ze moeten oppassen en er niet aan mogen komen.

De huisjes hebben slaapplaatsen voor 5 personen (maximaal 4 volwassenen). Eén of 2 baby/peuter plooibedjes bijplaatsen kan tot maximaal 6 personen.

De leefruimte bestaat uit een salon met open keuken. Buiten is een ruim, overdekt terras met barbecue. Vier dagen per week bieden we ’s ochtends een warme-bakker service.

Op Le Champ Radis is alles aanwezig voor een fijn verblijf, wandelen, fietsen en veel waterplezier. Zo kan je op 700 meter al een dam bouwen in de kabbelende Yonne rivier (ondiep).

Langs de achteruitgang sta je op 500 m wandelen aan het Canal du Nivernais, één van de mooiste kanalen van Europa. Op 8 minuten ben je in het natuurpark Le Morvan, de groene long van midden France. Een betoverend mooie streek om te ontdekken.