Le Carmin (gastronomisch)

Le Carmin (gastronomisch)
4B, Place Carnot, 21200, Beaune

Restaurant met een instinctieve en authentieke keuken in het centrum van Beaune. Heeft één Michelin ster.


Als kleinzoon en achterkleinzoon van een patissier (banketbakker), heeft het koken bij Christophe Quétant altijd al in het bloed gezeten. Na zijn opleiding ontwikkelde hij zich verder bij grote Franse koks als Joël Robuchon en Alain Ducasse.

Sinds 2012 heeft deze chef-kok zijn eigen restaurant; eerst in Pommard en nu in het oude centrum van Beaune. Le Carmin is gevestigd in een charmant pand, gebouwd in de stijl van Henri IV, vlakbij de beroemde monumenten van de stad.

Christophe Quétant biedt een sobere, instinctieve en authentieke keuken die meebeweegt met de seizoenen. De producten, afkomstig uit de directe omgeving, staan er centraal. Zonder kunstgrepen sublimeert hij smaken en texturen.

Michelin kende Le Carmin in 2016 een ster toe. In 2010 haalde Christophe Quétant die onderscheiding al binnen voor Loiseau des Vignes, waar hij toen kookte, en in 2014 voor zijn eigen restaurant in Château de Pommard.

De sterrengerechten die uit zijn keuken komen, worden geserveerd in een verfijnde en intieme setting. Echtgenote Nathalie heeft de supervisie over smaakvolle en elegante eetzaal die in lichte tinten werd ingericht.