Le Bourgogne (bistronomisch)

Le Bourgogne (bistronomisch)

15, Rue de Preuilly, 89000, Auxerre

Bourgondisch gerechten met een subtiel vleugje van de kruiden en specerijen die de chef tijdens zijn vele reizen leerde kennen.


In een modern en strak gebouw net buiten de historische binnenstad van Auxerre is, vlakbij het voetbalstadion van AJA, restaurant Le Bourgogne te vinden.

De reislustige chef-kok en eigenaar Eric Gallet heeft zijn sporen verdiend in binnen- en buitenland. Behalve in gerenommeerde Franse keukens, kookte hij op Réunion, op Sardinië, in de VS en in Engeland. In 2007 kocht hij restaurant Le Bourgogne in Auxerre om terug te keren naar een traditionele, doch niet te zware, streekkeuken.

Gelukkig kan hij het niet nalaten om zijn gerechten, heel subtiel, een vleugje mee te geven van de exotische kruiden en specerijen die hij tijdens zijn vele verre reizen leerde kennen. Dat leidt tot verrassende, delicieuse resultaten.

De maaltijden worden opgediend in een eetzaal met een prettige ambiance of, ’s zomers, op het terras. Schuin tegenover het restaurant heeft Eric Gallet een, eveneens uitstekende, traiteurszaak (L’Epicerie du Bourgogne) waar hij tevens huisgemaakte afhaalmaaltijden aanbiedt.