L’Amaryllis (gastronomisch)

L’Amaryllis (gastronomisch)
Chemin de Martorez, 71100, Saint-Rémy

Een twee-sterrenkeuken in een oude molen op het Franse platteland.


Op het platteland ten zuiden van Chalon-sur-Saône, in een molen uit de 19e eeuw, heeft chef-kok Cédric Burtin zijn twee-sterrenrestaurant L’Amaryllis.

De oude mechaniek van de molen is nog zichtbaar in de eetzaal. De gebruikte materialen, hout en steen, geven het restaurant een warme ziel. In een glazen serre, met uitzicht op de rivier, is nog een tweede eetzaal.

Zowel met de ontvangst van gasten als in de keuken streeft L’Amaryllis naar authenticiteit. Cédric Burtin werkt met de producten de producten van het seizoen. Hij hecht aan duurzaamheid en heeft een eigen moestuin. Die wordt door een fulltime tuinman onderhouden en levert de groenten en kruiden voor de restaurantkeuken.

De chef-kok wil gasten laten genieten van gerechten die puur en tegelijkertijd complex zijn door de combinatie van smaken en de texturen. Zijn gevoel voor detail komt tot uitdrukking in de producten, hun garnering en de wijze van kruiden.

Al op 26-jarige leeftijd haalde Cédric Burtin met zijn eerste restaurant, in Sennecey-le-Grand z’n eerste Michelin ster. In 2010 vestigde hij zich in de oude molen in Saint-Rémy. De tweede Michelin ster kreeg hij in 2023.

In het centrum van Chalon-sur-Saône heeft L’Amaryllis ook een patisserie.