Hun ouders waren in 1979 gestart met een plattelandscafé in het rustige dorpje Marly-sur-Arroux dat amper 300 inwoners telt. Dat café groeide uit tot een restaurant.
De zussen Karine Alboussière en Claire-Sophie Pornet groeiden er op en namen in 2015 La Petite Auberge over. Ze maakten er een groot succes van. Inmiddels is dit het populairste restaurant van de Charolais-Brionnais.
De taakverdeling tussen de beide zussen is helder: Claire-Sophie runt de keuken en Karine leidt de bediening in goede banen. Ze hebben een ruime eetzaal. Het grote, groene terras met 140 zitplaatsen wordt ’s zomers druk bezocht. Met La Petite Auberge spreken ze een breed publiek aan. Hun menukaart is zelfs in het Nederlands beschikbaar.
Uit de keuken komen gezellig opgemaakte bordjes. De foto’s van de gerechten laten zien dat La Cheffe gul is met sausjes. Maar er kan ook een broodje met een burger, uiteraard van Charolais rund, op het dagmenu staan. Claire-Sophie laat zich graag inspireren door de traditionele keuken en de ingrediënten van de streek om er eigentijdse creaties van te maken.
Eind 2024 eindigde La Petite Auberge als tweede in de culinaire wedstrijd van “La meilleure cuisine régionale, c’est chez moi!”(de beste regionale keuken is bij mij) die door de tv-zender M6 werd georganiseerd en uitgezonden. De opdracht was om met typisch Bourgondische producten een originele en creatieve variant te maken van tartaar en een geflambeerd dessert te bedenken.
Eerder dat jaar hadden de lezers van het dagblad Le Journal de Saône-et-Loire La Petite Auberge al verkozen tot hun favoriete restaurant in de Charolais-Brionnais.