In het zuiden van Bourgondië, tussen Tournus en Mâcon, ontvangen Elisabeth en Philippe Michel sinds 2001 hun gasten in een authentiek Bourgondisch pand met een grote tuin.
Het restaurant, dat in 2014 een Michelin ster ontving, ligt tussen de grote wijngaarden van de Pouilly-Fuissé en de Viré-Clessé. Voordat ze een ster kregen, had Michelin hen overigens onderscheiden met een Bib Gourmand voor de goede prijs-kwaliteitsverhouding.
Chef-kok Phillippe Michel draagt de titel Maître Cuisinier (meester-kok) van Frankrijk. Hij kookt vanuit zijn hart en creëert daarbij een eigen versie van de Franse gastronomie. De gerechten die hij maakt, zijn geraffineerd; Bourgondisch met een origineel, vaak exotisch, tintje. Uiteraard zijn ze bereid met verse kwaliteitsproducten van het seizoen.
De twee eetzalen, waarover zijn vrouw de supervisie heeft, zijn eigentijds en elegant ingericht. Bij mooi weer kunnen de gasten ook buiten, op het aangename terras, genieten van de uitstekende keuken van La Marande.
La Marande heeft tevens vijf hotelkamers beschikbaar.