La Madeleine (gastronomisch)

La Madeleine (gastronomisch)
Quai Boffrand, 89100, Sens

Verse producten van de markt, culinaire technieken, een beetje liefde en veel passie... Zo won deze chef-kok een Michelin ster.


Restaurant La Madeleine ligt in de binnenstad van Sens, op het puntje van een eiland in de Yonne. In 2016 liet chef-kok Patrick Gauthier hier een voormalig watersportcentrum ombouwen tot luxe restaurant. Het uitzicht is er prachtig. Aan weerszijden van het restaurant varen de boten voorbij en het voelt alsof men op een oceaanstomer zit.

Gasten worden in een luxueuze omgeving verwelkomd om de allerbeste lokale gerechten te ontdekken. Die zijn niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook voor de ogen. Daarmee begint immers elke maaltijd.

Chef-kok Patrick Gauthier is geboren in Sens en kwam er als kind al vaak op de markt. Zijn filosofie is dat daar het koken start. Het is dus logisch dat zijn werkdag vaak ’s ochtends vroeg op de markt begint. De producten die daar worden verkocht, bepalen zijn recepten. Daar voegt hij nog wat culinaire technieken, een beetje liefde en veel passie aan toe.

La Madeleine heeft een open keuken. In een interview verklaarde Patrick Gauthier dat hij al heel lang was gefascineerd door Japan waar de chefs achter een bar koken voor de ogen van hun klanten. Vandaar de keuze om in zijn nieuwe restaurant, op het eiland, de keuken midden in de zaal te plaatsen.

Michelin beloont dit restaurant al sinds 1999 met een ster.

Restaurant La Madeleine
Restaurant La Madeleine