La Karrière

La Karrière
RD 35, 21700, Villars-Fontaine

Een hotspot voor eigentijdse kunst en cultuur in een oude steengroeve.


La Karrière is een oude groeve waar ooit kalksteen werd gewonnen voor de bouw van steden en dorpen. Nadat de steenwinning in 2003 was gestopt, dreigde dit een vervallen en gevaarlijke plek te worden. De gemeente kocht de steengroeve in 2016 op. Met de hulp van vrijwilligers en sponsors werd hij schoongemaakt en beveiligd.

Doel was om hier kunst en cultuur te gaan creëren. De Hautes Côtes de Nuits moest een hotspot voor eigentijdse artistieke creaties worden. De groeve zou tevens een perfecte locatie zijn voor het (muziek)festival dat Villars-Fontaine elk jaar in augustus organiseert.

Tegenwoordig zijn er voortdurend openluchtactiviteiten in La Karrière: theater, film, concerten, muziek, dans, circus, tentoonstellingen, workshops… De akoestiek is er geweldig.

La Karrière is een enorme buitenruimte: de muren zijn 250 meter lang en 15 meter hoog zijn. Street artist uit de hele wereld hebben al tientallen fresco’s geschilderd. Beeldhouwwerkers maakten er sculpturen; een deel ervan is nog aanwezig in La Karrière.

Voor bezoekers die de muurschilderingen en beeldhouwwerken willen zien, is La Karrière van april tot november in de weekenden en op feestdagen geopend en in de zomerperiode van woensdag tot en met zondag. Zie voor exacte openingstijden en toegangsprijzen de website.

Kunstenaars en artiesten van alle disciplines zijn, bij projectoproepen, van harte welkom om in La Karrière te komen te creëren.