La Cave de la Cité

La Cave de la Cité
12, Parvis de l’Unesco, 21000, Dijon

Een enorme wijnbar waar maar liefst 250 verschillende wijnen, inclusief Grands Crus uit de Bourgogne, per glas zijn te proeven.


Onderdeel van de Cité de la Gastronomie in Dijon is de Cave de la Cité, een enorme bar met 3.000 verschillende wijnen. De ene helft komt uit Bourgondië en de andere helft uit de rest van Frankrijk en andere landen.

Het aanbod loopt uiteen van zeer eenvoudige wijntjes tot de meest prestigieuze grands crus. Daarvan worden er, in een steeds wisselende selectie, 250 per glas geschonken.

De geopende flessen staan achter glas in een machine waar ze geen contact hebben met zuurstof. Zo verliest hun inhoud niets aan aroma of smaak.

Wie wil proeven, koopt ter plekke een kaart met daarop een bepaald bedrag en laat zich door de machine een heel, een half of een kwart glas wijn inschenken. Afhankelijk van de gekozen wijn en de gewenste hoeveelheid, wordt een bedrag van de kaart afgeschreven.

In de kelder liggen de 40 grootste crus. Ook die kunnen - onder begeleiding van een gastheer of gastvrouw - per glas worden geproefd. Champagnes en sterke drank zijn op de mezzanine te vinden.

De cave is 7 dagen per week van 10.30 tot 20.00 uur open.