L'Auberge de Guillaume (bistronomisch)

L'Auberge de Guillaume (bistronomisch)
4, Place de la Mairie, 21320, Vandenesse-en-Auxois

Eten bij een Bourgondiër in hart en nieren die graag wil dat zijn gasten de tijd nemen om te genieten van het gastronomische moment.  


In een oud, rustiek pand op het pleintje tegenover het gemeentehuis van Vandenesse-en-Auxois, vlakbij het Canal de Bourgogne, opende Guillaume Royer in 2022 een restaurant.

Deze chef-kok is een Bourgondiër in hart en nieren. In zijn restaurant wordt de tijd genomen om van het gastronomische moment te genieten. Zijn keuken is gul en eerlijk. Hij wil gasten eenvoudige doch geraffineerde en elegante gerechten serveren. Guillaume Royer is gehecht aan de Bourgogne; in het bijzonder aan de Côte-d’Or en de Auxois en aan de producten die deze streek voortbrengt.

Zijn verbondenheid met de Auxois komt ook terug in de ambiance van het restaurant. De ruime eetzaal, uiteraard met een grote open haard, is ingericht met meubilair van lokale ambachtslieden, zo schrijft hij op zijn website: houten tafelbladen uit Châteauneuf, tafelpoten die zijn gemaakt door een vriend in een nabijgelegen gieterij, en muren met ecologische kalkpleister uit de omgeving. Aan de achterkant van het pand ligt een grote schaduwrijke tuin met een groot terras. Daar wordt het eten geserveerd als het mooi weer is.

Guillaume Royer won in 2015 de titel Meilleur Ouvrier de France (beste vakman van Frankrijk) in de categorie “Keuken-Gastronomie”. Hij werkte in prestigieuze (sterren)restaurants en had de leiding over de keuken van Le 1131 in de Abbaye de Bussière (destijds 1 Michelin ster). Met de opening van L’Auberge de Guillaume keerde hij in 2022 terug naar zijn geboortedorp. Overigens staat hij niet altijd zelf achter het fornuis in Vandenesse-en-Auxois omdat hij ook nog restaurants runt in Pouilly-en-Auxois en in Gevrey-Chambertin.