Domaine Savary

Domaine Savary
4, Chemin des Hâtes, 89800, Maligny (Chablisien)

Ontstaan uit een goed huwelijk tussen twee oude wijnbouwfamilies uit de Chablisien.


Dit domein is gevestigd in het hart van de Chablisien, de streek waar de grootste witte wijnen vandaan komen. Domaine Savary werd in 1984 gevormd door een goed huwelijk tussen twee oude wijnbouwfamilies uit de Chablisien.

Francine Savary, afkomstig uit Villy, bracht de grond en 200 jaar expertise met zich mee. Olivier Savary was een jonge wijnboer uit het buurdorp Maligny. Ook hij kwam uit een familie met een wijnbouwtraditie. Savary wijnen werden gedronken aan de beste tafels van Frankrijk.

Om hun erfgoed goed te kunnen managen, hebben Francine en Olivier Savary een passende structuur opgezet. Hun wijnhuis is 1.500 m2 groot. Jaarlijks worden er ongeveer 200.000 flessen Chablis wijn gemaakt die naar vrijwel alle werelddelen worden geëxporteerd. Ze bezitten 4.870 hectaren aan wijngaarden, verdeeld over 17 gemeenten.

Domaine Savary produceert Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru, en Chablis Grand Cru. Deze laatste wijn wordt enkel gemaakt van druiven die in Fyé worden geoogst op de heuvels langs de Serein. Sinds 2015 werkt ook de jongste generatie, Mathieu en Maxime Savary, mee in het bedrijf.

De familie Savary verwelkomt klanten in de wijnkelder van het domein. Bij het kopen is er uiteraard gelegenheid tot proeven. Ook is het mogelijk om een excursie met een uitgebreide proeverij en uitleg te boeken. Zie voor openingstijden de website van Domaine Savary. Vooraf een afspraak maken, wordt aangeraden.