Domaine Les Sauges

Domaine Les Sauges
Saskia Relker
Domaine Les Sauges, 71190, Dettey

Perfect voor mensen die niet van campings maar wel van kamperen houden. Voor creatieven en natuurliefhebbers. Gasten met paard welkom!

Bijzonderheden: 

Mogelijkheid tot wild kamperen, huisdieren welkom


Mijn naam is Saskia Relker. Ik woon sinds 11 jaar in de Bourgogne en sinds 4 jaar in de Zuid-Morvan. Het was altijd mijn droom om buitenaf te wonen met paarden bij huis. Les Sauges is niet alleen een camping maar ook een creatieve broedplaats én een boerderij. 

Voordat ik naar Frankrijk verhuisde was ik werkzaam als innovatieconsultant. Ik hielp bedrijven bij het bedenken en ontwikkelen van nieuwe of verbeterde producten en diensten. Voor mijn werk reisde ik veel. Nu leef ik een totaal ander leven. 

Ik vind het heerlijk dat ik nergens heen hoef. Reizen doe ik niet meer. Maar dingen ‘uitvinden’ verbeteren en nadenken over hoe het ‘anders’ kan dat doe ik ook nu nog, en het liefst met anderen. 

De gebouwen hier op het terrein worden met zoveel mogelijk ecologische en hergebruikte materialen gerenoveerd.

Les Sauges is een boerderijcamping aan de rand van een natuurgebied. Het is hier doodstil en je hebt uitzicht totaan de Mont Blanc (300 km). De plekken zijn zeer ruim. 

De camping heeft maximaal 6 plaatsen waarvan 3 met stroom. Het is ook mogelijk heel afgelegen te staan ver van alles en middenin de natuur. Het gevoel van wild kamperen maar met de luxe van een toilet en heerlijk warme douche. Ook is er een gedeelde keuken en eetruimte beschikbaar voor als het regent of zomers heel heet is. Honden zijn toegestaan als ze zich netjes gedragen en lief zijn voor kinderen en andere honden. Er is een trampoline en glijbaan beschikbaar voor kinderen. Wij hebben een echter waterpomp waar water uitkomt en naast paarden hebben wij ook een hond een kat, 3 cavia’s en 2 konijnen.

Les Sauges is niet alleen een leuke plek om te kamperen, wij zijn ook een creatieve broedplaats. Afwisselend zijn hier kunstenaars en ‘makers’ aan het werk. Je kunt vanaf hier prachtig wandelen en fietsen. Ook zijn er een paar leuke restaurantjes in de buurt.

Heb je zelf geen tent of caravan?
Geen probleem. Wij verhuren een luxe canvas Bell tent. Een zeer ruime tent op een prachtige plek met uitzicht op de paardenwei. De tent is ingericht en voorzien van een tweepersoons bed.

In augustus verhuren wij ook per week een ruim en recent gerenoveerd vakantiehuis voor max 6 personen. Het huis heeft een ruime woonkamer met piano, een keuken en boven zijn twee slaapkamers en een vide met een extra bed. De badkamer is voorzien van een douche en ligbad.

Tevens is het mogelijk het geheel af te huren voor groepen, feesten of een trouwerij

Tijdens je verblijf, is het mogelijk om (tegen extra betaling) een workshop ‘anders’ omgaan met paarden te volgen. Het gaat daarbij niet om paardrijden, maar om ‘vrienden’ te worden met een paard. De lessen worden individueel of in groepen gegeven. Ook als je geen ervaring met paarden hebt, of van je angst voor paarden af wil dan is deze workshop zeker interessant.

Steden in de buurt zijn Autun en Montceau-les-Mines.

Wij hopen je deze zomer te zien.