JK Restaurant (bistronomisch)

JK Restaurant (bistronomisch)

350, Route du Château, 71330, Chassy

Eten met uitzicht op het coulisselandschap van de Charolais in een restaurant dat van Michelin een Bib Gourmand onderscheiding kreeg.


In het kleine dorpje Chassy, aan de weg naar een middeleeuws kasteel, runnen Jeanne Louise Jondot en Kévin Pontoglio sinds april 2023 JK Restaurant. De gasten hebben er een geweldig uitzicht op het coulisselandschap van de Charolais.

Het interieur van dit restaurant is eenvoudig, met veel hout. Bij mooi weer wordt er buiten, op het grote terras, gedekt. De tafeltjes hebben geen nummer maar zijn allemaal voorzien van een verschillende groentesoort.

De koks zijn nog jong en hebben allebei een grote passie voor hun vak. Jeanne Louise is een Bourgondische chef-kok die haar opleiding volgde bij gerenommeerde restaurants. Kévin komt uit het Italiaanse Ligurië, leerde het vak in Frankrijk, maar werkt ook nog met ingrediënten en kooktechnieken uit zijn geboorteland. Ze leerden elkaar kennen in een sterrenrestaurant in de Charolais.

Samen kookten ze JK Restaurants in 2024 naar een Bib Gourmand, een onderscheiding van Michelin voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hun gerechten zijn modern en creatief, overwegend Frans met Italiaanse accenten, kleurrijk en vol van smaak.