Jean-Michel Couron (bistronomisch)

Jean-Michel Couron (bistronomisch)

21, Rue Saint-Etienne, 58000, Nevers

Een chef-kok die zijn sporen heeft verdiend, en een verfijnde keuken die volgens velen de beste van Nevers is.


Restaurant JM Couron, in de oude binnenstad van Nevers, heeft z’n sporen wel verdiend. Chef-kok Jean-Michel Couron en zijn echtgenote Marie-Hélène hebben dit restaurant al sinds 1992. Het ligt schuin achter de Romaanse Saint-Etienne kerk.

Verdeeld over meerdere kamers, is er plek voor maximaal 20 personen. Bij de ingang is een kleine eigentijdse eetzaal ingericht. Verderop, bij de trap naar de wijnkelder, worden gasten ontvangen in een ruimte uit de 14e eeuw met een prachtig gewelfd plafond. In het verleden was deze plek onderdeel van het religieuze complex van de 11e-eeuwse Saint-Étienne kerk. Tussen de twee eetzalen liep ooit een smal steegje dat nu met glas is overdekt en de verschillende delen van het restaurant met elkaar verbindt.

Jean-Michel Couron biedt een verfijnde keuken die volgens velen de beste van Nevers is. “Een kaart om dingen te ontdekken, maar ook om gevestigde waarden terug te vinden,” zo verklaart hij zelf op internet. Uiteraard werkt hij met verse producten uit de eigen omgeving, afkomstig van vaste leveranciers.

Een signature dish heeft deze chef-kok, zoon van een patissier-chocolatier, niet. Of het moet de “soep” van chocolade zijn met de hartvormige Palmier bladerdeegkoekjes die al 20 jaar als dessert op de kaart staat omdat de vaste klanten er steeds opnieuw naar blijven vragen.