Golfbaan Domaine Le Roncemay

Golfbaan Domaine Le Roncemay

Le Domaine du Roncemay - Chassy, 89110, Aillant-sur-Tholon

Een 18-holes baan, onderdeel van een domein met een 19e-eeuws kasteel waarin een luxe hotel en een gastronomisch restaurant zijn gevestigd.


Le Roncemay is een 18-holes golfbaan (72 PAR) in een bosrijke omgeving vlakbij Auxerre. Op deze prachtige plek is de natuur leidend. Er is veel aandacht voor behoud van de bestaande vegetatie en het reliëf. Verder wordt er constant gewerkt aan de kwaliteit van het parcours en het comfort voor de spelers.

De golfbaan is onderdeel van Domaine Le Roncemay, een domein met 19e-eeuws voormalig jachtkasteel waarin een luxe 4-sterren hotel met spa alsmede een gastronomisch restaurant en een bistro zijn gevestigd.

Deze baan werd in 1989 aangelegd naar een ontwerp van Jean Garaïalde en Jeremy Pern. Het parcours is 6.219 meter lang en loopt door een bos met eeuwenoude eiken, beuken en berken. Het komt uit op een plateau dat is ingericht naar het voorbeeld van de Schotse links.

Van de 18 holes liggen er 11 in het bos en 7 op het plateau. Meest bekend is hole 5, bij het meer, dat een prachtig uitzicht biedt op het kasteel en de boerderij.

De golfbaan is dagelijks open en toeristen zijn welkom. Er wordt Engels gesproken. Zie voor actuele openingstijden en tarieven de website. Naast een 18 holes baan zijn er overigens ook uitgebreide trainingsfaciliteiten voor golfers, inclusief een traject met 3 holes.

Le Golf du Roncemay maakt deel uit van het netwerk van Le Club Golf dat zich ook uitstrekt over België. Leden van dit netwerk (Classic of Gold Card) komen in aanmerking voor korting.