Gîte MTB Morvan

Gîte MTB Morvan
Paul & Jorinde
9, Vignerux, 71550, Cusssy-en-Morvan

Unieke tweepersoons gîte, ingericht voor mountainbikers en andere fietsliefhebbers. Ook zonder fiets ben je van harte welkom! Ontspannen en genieten in de buiten wellness.

Bijzonderheden: 

Wellness met hout gestookte sauna en hottub, privé catering, E-mountainbikes te huur, huisdieren welkom.


Wij, Paul & Jorinde, zijjn samen met onze huisdieren in 2021 vertrokken naar natuurpark en mountainbikeparadijs de Morvan.

Paul was al jaren - naast zijn fulltime baan als bedrijfsleider bij kozijn- en timmerfabrieken in Nederland - mountainbikegids in Nederland, Duitsland, België, de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen. Met zijn passie en enthousiasme voor het mountainbiken zorgt hij er al jaren voor dat deelnemers een mooie fietsbelevenis ervaren op ieders eigen niveau.

Jorinde is jaren werkzaam geweest bij een internationale organisatie. Sinds we ons in de Morvan hebben gevestigd, heeft ze naast wildplukken, het kook- en bakvirus te pakken en zet ze de lekkerste (vegetarische) creaties, liefst met ingrediënten op tafel.

We wonen zelf op het terrein grenzend aan de gîte.

Unieke 2-persoons gîte speciaal ingericht voor mountainbikers en andere fietsliefhebbers, al ben je natuurlijk ook van harte welkom zonder fiets! Je kunt bij ons ook heerlijk ontspannen en genieten in de buiten wellness.

Gîte MTB Morvan

Rustig gelegen, het laatste bewoonde huis aan een onverhard pad, met uitzicht op de achtergelegen heuvels. Je loopt of fietst vanuit de gîte direct het bos in over onverharde paden waarop je urenlang kan blijven wandelen of mountainbiken. Een heerlijk rustige plek om even helemaal weg te zijn.

We hebben de oude, ruim 40 jaar onbewoonde, boerenwoning met eigen handen omgetoverd naar een aangenaam verblijf voor 2 personen dat voldoet aan de hedendaagse eisen, met behoud van de oude karakteristieke elementen.

De gîte heeft niet zomaar de naam ‘MTB Morvan’; we hebben overal fietsdetails aangebracht, inclusief een speciale fietskast in de woonkamer waar je je fiets kan ophangen en je fietsspullen in kwijt kunt. Als je dan op de bank lekker aan het uitrusten en nagenieten bent van een dag fietsen, kijk je op je eigen fiets uit. Hoe bijzonder is dat?!

De gîte beschikt over een omheinde privé tuin en in de naastgelegen oude schuur hebben we een privé en overdekt zitje gecreëerd van waaruit je zicht hebt op de achterliggende heuvels en heerlijk in het zonnetje kunt ontbijten. Zowel binnen in de gîte als buiten in de tuin is er WiFi-bereik, maar leg je telefoon of tablet gewoon lekker weg en geniet van de natuur!

Privé catering

Op aanvraag kan Jorinde een lekker ontbijt, lunch(pakket), diner of borrelplank bereiden, geserveerd bij jullie in de gîte.

Wellness

Voor een avond optimaal ontspannen en relaxen, kun je de wellness boeken, gelegen op een intieme plek op het naastgelegen (ons) erf. Jullie kunnen hier compleet in privé sfeer genieten in de hout gestookte sauna met uitzicht over ons privé meertje, hottub met jets, koude regendouche, koude bad en loungestoelen.

Fietsen

Heb je zelf geen fiets mee, dan kun je bij ons een elektrische mountainbike huren om er op uit te gaan.

Wil je wel eens mountainbiken met iemand die hier nu al een paar jaar fietst en de weg weet, dan is het mogelijk om een dag(deel) met Paul op pad te gaan.

We bieden ook exclusieve, compleet verzorgde 2-, 3-, 5- en 6-daagse mountainbike vakanties aan voor 2 personen. Je gaat dan op pad gaat met Paul en maakt prachtige tochten door de afwisselende natuur en hoogtemeters. Alle tochten worden door Paul op maat gemaakt op basis van je/jullie ervaring en wensen. Je verblijft bij ons op basis van volpension, overnacht in gîte MTB Morvan, ontbijt, lunch(pakket) en diner met liefde bereid door Jorinde en voor het ultieme vakantiegevoel kun je gebruik maken van de buiten wellness met hout gestookte sauna & hottub.