Favorieten van Kim

Hoge Morvan
Favorieten van Kim
88, Route du Haut Morvan, 58430, Arleuf

Voor de stilte en de natuur verhuisde Kim naar de Hoge Morvan. Ze deelt de uitstapjes die ze in deze omgeving graag maakt met haar gezin.


Ik ben Kim BAIN (1988) en kom uit Haaksbergen (Twente). Sinds 2012 woon ik in de Morvan. Vanaf mijn 10e jaar heb ik gedurende drie jaar in deze prachtige streek gewoond en ben ik hier  naar school gegaan. 

In Nederland miste ik de stilte en de natuur enorm en daarom besloot ik in 2012 terug te keren. Inmiddels woon ik een aantal jaren in Arleuf (58), ben ik getrouwd met een Fransman en heb ik twee kinderen. 

In 2013 ben ik in de makelaardij gaan werken. In 2022 heb ik mijn Franse diploma gehaald en sinds begin 2023 heb ik mijn eigen makelaarskantoor "Bien en France" in Arleuf. Tevens ben ik redactielid van Bourgondische Zaken en gemeenteraadslid van Arleuf. Anderen begeleiden om hun "Morvanese" droom te realiseren vind ik het leukste wat er is.

Waarom de hoge Morvan?

Het groene hart van de Bourgogne, de Morvan zal altijd een speciaal plekje in m’n hart hebben. Er zijn streken waar het warmer is, luxer, levendiger… en ik denk juist dat dat het is wat mij hier aantrekt. De simpelheid. Maar ook de goede bereikbaarheid. Het ligt heel centraal. Binnen een paar uur ben je bij de zee of in het skigebied en binnen een dag ben je in Nederland. 

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de hoge Morvan (omgeving Arleuf, Chateau Chinon, Anost, Roussillon en Morvan). Doordat je hier hoog zit, heb je altijd een windje in de steeds heter wordende zomers. In de winter geniet je van een paar weken sneeuw en langlaufen. En voor mij het allerbelangrijkste: je hoort hier de stilte.

Favoriete uitstapjes

Klik op de foto's om de beschrijving te lezen.

Favoriete plekken aan het water

Favoriete restaurants