Favorieten van Miguel

Morvan
Favorieten van Miguel
58190, Chitry-Mont-Sabot

Schrijver Miguel Bouttry houdt van de rust en verlatenheid van de Morvan. Hij leidt u naar de mooiste wandelroutes, panorama's en historische plaatsen.


In augustus 2016 belandde ik uiterst toevallig op vakantie in de Morvan. Het was liefde op het eerste gezicht en enkele maanden later al ging ik er wonen. Ondertussen werk ik sinds 2021 als communicatieverantwoordelijke voor de toeristische dienst Morvan Sommets & Grands Lacs. Een topjob die me toelaat ten volle te genieten van deze prachtige regio en meteen ook mijn passie te delen met (potentiële) bezoekers. In de zomermaanden gids ik ook Nederlandstalige bezoekers en vertel hen de vele verhalen die de streek rijk is.

Naast mijn professionele activiteit heb ik sinds 2021 twee kleine wijngaarden overgenomen in mijn dorp Neuffontaines aan de rand van de Morvan en maak sindsdien mijn eigen natuurwijn. Ook hier gids ik regelmatig geïnteresseerden en eindigen toen we telkens uiteraard met een degustatie in de kelder.

Langzaamaan word ik een volbloed Bourgondiër!

Waarom de Morvan?

Wat mij in deze regio aantrekt is in de eerste plaats de rust en verlatenheid. Het feit dat het zo dunbevolkt is is een ware zegen. Dat in combinatie met het prachtige landschap en mooie natuur, maakt het de gedroomde plaats om te wonen. De variatie in landschappen is iets wat me snel opviel. De uitgestrekte bossen en hoogtes in het zuiden, de meren in het centrum en de rivieren iets meer naar het noorden. Voorbij elke bocht krijg je een nieuwe verrassing te zien. Verder hou ik van de rijke geschiedenis en de vele verhalen van de streek. Vooral in het gebied waar ik woon, net buiten de Morvan, bruist het van de rijke verhalen.

Favoriete wandeltochten

Minstens één maal per week maak ik een wandeling. Liefst vaker. Hieronder een lijstje met mijn favoriete wandellussen.

Klik op de foto's om de beschrijving te lezen.

Favoriete plaatsen met een rijke geschiedenis

Als geschiedenisfreak ben ik uiteraard steeds op zoek naar historische plaatsen met een sterk verhaal. De Bourgondië heeft er duizenden, ik lijst even mijn favoriete historische plekjes op.

Favoriete panorama’s

Geen betere plaats om van het landschap van de Morvan te genieten dan op een hoogte met een weids uitzicht. Hieronder de mooiste uitkijkpunten in de regio.

Favoriete wateren

Herbronnen langs de oevers van een rivier of een duik nemen in een meer. In en rond de Morvan zijn heel wat plaatsen waar water een belangrijke rol speelt.