Favorieten van Lotte en Wouter

Azé
Favorieten van Lotte en Wouter
10 Rue de Montchanin, 71260, Azé

Met hun passie voor wijn, goed eten en een prachtige omgeving, kennen Lotte en Wouter de beste adresjes in het zuiden van de Bourgogne.


Wij zijn Lotte & Wouter en in december 2015 hebben wij het mooie Den Haag verlaten om samen een nieuwe toekomst te beginnen in het zuidelijkste puntje van de Bourgogne. In de Mâconnais, en om precies te zijn in Azé. Onze passie voor wijn, goed eten en de prachtige omgeving heeft dit ons doen besluiten.

Zodra wij ons pand in Azé voor het eerst zagen, wisten wij dat we er wilden wonen. Het is een typisch boerenhuis uit de Mâconnais dat al meer dan 200 jaar bestaat met veel historie.

In dit huis hebben wij 5 chambres d'hôtes kamers. Wij bieden onze gasten ook iedere avond table d'hôtes aan, waardoor wij onze passies elke dag met andere mensen kunnen delen. Er gaat niets boven een goede maaltijd met eerlijke verse producten uit de omgeving, een mooi glas wijn uitgezocht door onze huissommelier Wouter en een gezellige avond tot in de late uurtjes met gasten vanuit alle windstreken.

Waarom de Mâconnais?

In eerste instantie heeft de liefde voor Franse wijn ons naar de Bourgogne gebracht. Het leek ons fantastisch om in een dorp omringd door de wijnvelden te wonen, waarbij je het werk van de wijnboer van dichtbij kunt aanschouwen. En dan is de Bourgogne natuurlijk het Walhalla, dé wijnstreek waar je moet zijn. 

De Mâconnais is niet het meest bekende deel van de Bourgognestreek, maar wat ons betreft wel het mooiste en met de beste prijs/kwaliteit wat de wijn betreft.  Nog een reden waarom wij hier zijn neergestreken: de mensen zijn hier heel ‘down to earth’ en vriendelijk. En daarnaast vinden wij het heuvellandschap, de natuur en de kleine schattige dorpjes adembenemend.

Highlights omgeving Azé

Als je de Mâconnais een bezoekje brengt, kunnen wat ons betreft  deze bezienswaardigheden niet ontbreken.


5 tips op een rij gezet. Klik op de foto's om de beschrijving te lezen.

Favoriete wijnboeren

Favoriete sterrenrestaurants

Onze beste tip aan gasten om uit eten gaan in onze omgeving: ga lunchen!! In Frankrijk is de lunch een belangrijk onderdeel van de dag. En het is een soort van grondrecht van de Fransman om betaalbaar te kunnen lunchen. Dat geldt dus niet alleen bij de simpele bistro’s maar ook bij de meeste sterrenrestaurants. 

De meeste sterrenrestaurants bieden gedurende de week (niet in het weekend en op feestdagen) een betaalbaar 3-gangen lunchmenu aan. Daarbij moet je denken aan 30 tot 35 euro. Het klinkt decadent, maar hierbij een overzicht van onze favoriete sterrenrestaurants in de omgeving.

Geen ster, maar ook aanraders:

Favoriete jaarlijkse evenementen

Favorieten voor kinderen