Favorieten van Marlies

Favorieten van Marlies
58110, Cuy

Marlies laat je kennismaken met de Bazois. Een streek met een mooie natuur, rust en geschiedenis.


Ik woon in de Bazois, in een lieu dit Cuy, Comunne Chougny. Daar combineer ik mijn werk als online loopbaanadviseur met het onderhouden van mijn moestuin en tuinieren. Verder geef ik loopbaanoriëntatietrainingen in de regio. Mensen komen dan een week naar Frankrijk om zich, zonder afleiding van buitenaf, volledig te focussen op hun loopbaanvragen. Het is heerlijk om na zo'n intensief gesprek meteen de mooie natuur in te kunnen stappen om te kijken hoe de tomaten erbij staan.  

Waarom de Bazois?

De Bazois is een onderdeel van de Nievre. Het is een rustige en groene streek met voornamelijk veeteelt. Je vindt er een prachtig glooiend coulisselandschap, met de witte Charolais koeien. De Bazois is een zuidwestelijke uitlopers van de Morvan. In deze streek kan je fantastisch wandelen en fietsen. Het staat hier bol van mooie natuur, rust en geschiedenis. 

Door de Bazois stroomt het Canal de Nivernais. Het is 174 km lang en loopt van Auxerre (Yonne) naar Decize (Nievre). In de 16e eeuw zorgde het voor de aanvoer van hout vanuit de Morvan naar Parijs. ‘Flotteurs’ maakten van de houten boomstammen een vlot en op deze manier vervoerden zij het hout naar de hoofdstad. 

Favoriete activiteiten

Klik op de foto's om de beschrijving te lezen.

Favoriete restaurants