Moulin de la Petite Verrière (eetcafé)

Moulin de la Petite Verrière (eetcafé)
Le Moulin, 71400, La-Petite-Verrière

Verse forel eten uit de vijvers naast het restaurant. Zelf vangen mag ook.


In Le Moulin de La-Petite-Verrière eet u superverse forel: die gaat direct uit de vijvers naast het restaurant in de pan. Verwacht op uw bord geen ingewikkelde gerechten met allerlei liflafjes. De forel wordt gerookt, gebakken of tot mousse verwerkt en bijvoorbeeld met een sausje, een salade, een frietje of pasta geserveerd.


Het is een traditioneel familierestaurant dat een stukje buiten de dorpskern van La-Petite-Verrière, in het zuiden van de Morvan, ligt. Het is gevestigd in een oude watermolen die tot in de jaren ’70 nog in gebruik was. Bij mooi weer kan men er buiten op het terras eten.

Aangezien Le Moulin de La-Petite-Verrière op de eerste plaats een forelkwekerij is, staat deze vis hier heel prominent op de menukaart. Maar wie liever wat anders eet, kan ook vlees uit de Morvan bestellen.

Eventueel kunt u er ook vis halen om zelf te bereiden. De familie verkoopt forel, al dan niet gerookt, en forelproducten. Zelf vangen is eveneens een optie: omdat de vijvers op privéterrein liggen, is hiervoor geen visvergunning nodig. Visgerei is ter plekke aanwezig en u betaalt al naar gelang het gewicht van de vangst. Tot slot is er naast de visvijvers ook gelegenheid tot midgetgolf.

Vooraf reserveren is nodig. Le Moulin de La-Petite-Verrière is op donderdag en op zondagavond gesloten. In de wintermaanden kunnen beperktere openingstijden gelden.