Ed'Em (gastronomisch)

Ed'Em (gastronomisch)

4, Impasse des Chenevottes, 21190, Chassagne-Montrachet

Restaurant Ed.Em, in bezit van één Michelin ster, biedt een mooie tussenstop op de Route des Grands Crus de Bourgogne.


In 2013 openden Edouard Mignot en Émily Rey hun restaurant Ed.Em in het wijndorpje Chassagne-Montrachet nadat ze al een aantal jaren in dezelfde etablissementen hadden samenwerkt. Al heel snel, in 2014, ontvingen ze een Michelin ster.

Ed.Em is gevestigd op de eerste verdieping van een charmant, oud huis. De moderne eetkamer is rustig, in beige- en wittinten, ingericht en het servies is sober en elegant. Het effect daarvan wordt versterkt door de felgekleurde schilderijen aan de muren en de bloemen op tafels.

Volgens hun eigen website vormen de twee een geolied team en hebben ze dezelfde visie op de keuken en op teamwerk: streng en veeleisend, maar met liefde voor de producten. Ze beloven inventieve en elegante gerechten. Edouard is de chef-kok terwijl Émily zich heeft toegelegd op de patisserie, inclusief de desserts.

Het echtpaar is tevens verantwoordelijk voor de gerechten van Prosper, een restaurant dat deel uitmaakt van een wijnhuis in Saint-Aubin. Daarnaast maakt Émily op bestelling klassieke Franse desserts, taarten en gebakjes die klanten mee kunnen nemen. Tot slot hebben ze, in een park in Chassagne-Montrachet, La Cabane waar gasten terecht kunnen voor een eenvoudiger hapje.