Op de eigen website wordt dit domein gekarakteriseerd met drie steekwoorden: klein, kwalitatief en betaalbaar. Het doel is niet om grote wijngaarden te exploiteren, maar om het beste te halen uit een aantal kleine wijngaarden. De wijnen moeten in zich dragen wat typisch is voor dit stukje Mâconnais. Hier willen ze goede Bourgognes maken voor een redelijke prijs.
De grootouders van Charles-Edouard Debreuille plantten in 1984 in Plottes enkele aren aan met Aligoté druiven en leverden de oogst aan de coöperatieve cave om er wijn van te maken. Zijn ouders startten in 1997 hun eigen wijnhuis: Domaine Debreuille. Hij nam dat in 2015 over en opende in 2017 in Royer een nieuwe, moderne wijnmakerij.
Op deze nieuwe locatie zette de wijnbouwer een wandelroute van 5 kilometer, met (Franstalige) informatieborden, uit door de wijngaarden van Royer. Iedereen kan die zelfstandig, al dan niet in combinatie met een bezoek aan het wijnhuis, lopen. Zowel in de wijngaarden als in de cave organiseert Charles-Edouard Debreuille regelmatig proeverijen en andere activiteiten.
In 2025 is een actie gestart om fondsen te werven voor de bouw van een Cabane (hut) waar bezoekers in een gemoedelijke sfeer en voor betaalbare prijzen eenvoudige, traditionele lokale gerechten kunnen eten. Het streven is om die in 2026 te openen. Verder bindt hij klanten aan zich met een pakket dat onder andere recht geeft op workshops en flessen wijn met een persoonlijk etiket.
De wijngaarden van Domaine Debreuille liggen in Royer en Plottes. Daar worden de vier bekende Bourgondische druivensoorten verbouwd: Aligoté, Chardonnay, Gamay en Pinot Noir. Ze worden verwerkt tot vijf witte en vier rode wijnen, een rosé, een Crémant de Bourgogne en een roze mousserende wijn.
Elke zaterdag van 15.00 tot 19.00 uur kunnen klanten binnenlopen en proeven. Op de overige dagen kan dat op afspraak. In de zomer zijn er tevens proeverijen in de wijngaard.